Trajković: Nisam se zakucao, policija udarila mene

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.12.2016 - 13:08

Vranje - Dejan Trajković, vozač „Pežoa“ koji je učestvovao u sudaru sa policijskim „Micubiši pajerom“, kaže za OK Radio da je prava istina da je policijsko udarilo u njegov auto, prilikom čega mu je otac zadobio teške telesne povrede.

Trajković: Policijski džip nije imao uključenu rotaciju; FOTO: D. Ristić/OK Radio Trajković: Policijski džip nije imao uključenu rotaciju; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Osim toga, prema njegovim rečima, policajcu koji je upravljao službenim vozilom je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Trajković se javio redakciji OK Radija da objasni, kako kaže šta se desilo u sudaru koji se dogodio u nedelju oko 18:55 časova.

- Ja sam se sa svojim vozilom uključivao u ulicu Proleterskih brigada u nameri da je pređem i prođem u sporednu ulicu preko puta.

Propustio sam jedno vozilo i pošto na vidiku nije bilo drugih, pošao sam da presečem ulicu Proleterskih brigada.

U trenutku kada sam je već skoro prešao, iznenada se iz pravca poligona pojavio policijski džip koji je, vozivši velikom brzinom, udario u moj zadnji levi točak.

Od siline udara, moj otac, koji je bio na zadnjem sedištu, ispao je iz auta i završio ispod njega
– opisuje Trajković.

Trajković ocenjuje i da je, sudeći po tragovima kočenja, policijski džip išao veoma velikom brzinom.

Takođe, on tvrdi da na vozilu nije bilo uključeno rotaciono svetlo, iako su policajci tvrdili da jeste, što mogu da potvrde i svedoci nesreće.

- Takođe, na alko testu u Hitnoj pomoći, u prisustvu svedoka, policajcu koji je upravljao džipom je izmereno 1,37 promila alkohola u krvi, dok je meni izmereno 0,00 promila - navodi on.

Trajković, inače pripadnik Vatrogasne brigade u Vranju kaže da vatrogasci nisu vadili njegovog oca iz olupine, već ih je on pozvao kao kolega, ali da oni nisu intervenisali.

Ni on niti njegova supruga koja je bila na mestu suvozača, nisu povređeni, dok je njegov otac zadobio teške povrede glave i grudnog koša.

Policija je u ponedeljak saopštila da će protiv Trajkovića biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: