TURISTIČKA: Dolazi MANDA, ali i NOVI DIREKTOR

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.12.2016 - 23:03

Nakon najnovijih promena u Turističkoj organizaciji Vranje, koje podrazumevaju pripajanje Skijališta „Besna Kobila“ toj firmi, priprema se i smena na čelu ove ustanove, saznaje OK Radio.

Novi izazovi pred TO Vranje FOTO Promo Novi izazovi pred TO Vranje FOTO Promo

Odbornici lokalnog parlamenta trebalo bi da na narednoj sednici formalno pokrenu postupak likvidacije Skijališta „Besna Kobila“, a istovremeno i odobre promene statuta Turističke organizacije.

Kako je odlučeno, sve nadležnosti i svi radnici ovog javnog preduzeća, njih 21, preuzeće Turistička organizacija Vranje.

Zajedno sa ovim promenama, prema saznanjima OK Radija, priprema se i smena direktora ove ustanove.

Gradski većnik za turizam Mića Mladenović kaže da još uvek nije sasvim sigurno da li će doći do smene direktora TO Vranje, ali je potvrdio da se o tome pregovara.

- Da li će doći do promene direktora zavisi od nekih daljih političkih dogovora.

Dolazi do spajanja Skijališta sa TO, veći je broj radnika, nova je organizacija i drugačiji sistem funkcionisanja i videćemo da li će direktor ostati ili će biti promenjen
– kaže Mladenović.

Aktuelni v.d. direktor ove ustanove je Mladenovićev stranački drug iz Ljajićevog SDPS-a, Dejan Tasić, a i njegov naslednik, ukoliko se tako odluči, doći će iz ove partije.

- Sigurno će i novi direktor biti iz SDPS-a, jer je takav dogovor u vladajućoj većini, a takav je i dogovor sa Jedinstvenom Srbijom – potvrđuje Mladenović.

S druge strane, izvor OK Radija iz gradske vlasti tvrdi da je 99 odsto izvesno da će Tasića na čelu TO zameniti Saša Ivanov, kadar „Simpa“.

- Kako dolazi do spajanja Turističke sa Skijalištem, postoji opasnost da TO „proguta“ kadar Jedinstvene Srbije, koja „gazduje“ Skijalištem.

Zbog toga će se najverovatnije pribeći izboru „čvrste ruke“ za direktora TO, koja bi kontrolisala situaciju, dok bi mesto zamenika trebalo da pripadne JS
– otkriva sagovornik OK Radija.

Izgleda da su pregovori u vladajućoj koaliciji oko smene na čelu TO zapeli na ovoj tački, jer kako navodi naš izvor, prvi čovek vranjske JS Dejan Manić je u lošim odnosima sa Ivanovim.

- Dejan Manić je tražio da njemu pripadne funkcija zamenika direktora TO, kao i mesto upravnika Planinarskog doma na Besnoj Kobili.

Osim toga, on se spominje i kao najozbiljniji kandidat za novog gradskog većnika za infrastrukturu, nakon što je Marjan Stanković imenovan za direktora „Parking servisa“
– navodi naš izvor.

Da je imenovanje Saše Ivanova gotovo sigurna stvar, pokazuje i činjenica da je njegov odlazak iz „Simpa“ aminovao i generalni direktor Slađan Disić, bez čijeg pristanka bi to bilo nemoguće, kaže sagovornik OK Radija.

U svakom slučaju, odluka će morati da bude doneta u najskorije vreme, jer je u pripremi i sistematizacija radnih mesta u TO Vranje, a odluka o novom direktoru bi, ukoliko se donese, trebalo da bude verifikovana na sledećem zasedanju Skupštine grada, koje će verovatno biti zakazano za 16. decembar.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: