TURISTIČKA prelazi u KAFE RESTORAN?

Lokalne vesti - Četvrtak 11.05.2017 - 10:49

Gradska uprava Vranja razmatra preseljenje uprava Slobodne zone i Turističke organizacije usled novonastale situacije sa preraspodelom u javnom sektoru.

Nekadašnja kafana novo sedište TOV-a? FOTO OK Radio Nekadašnja kafana novo sedište TOV-a? FOTO OK Radio

Nakon likvidacije Skijališta „Besna Kobila“, deo njihovih nadležnosti je prebačen Turističkoj organizaciji Vranje (TO), zajedno sa radnicima nekada samostalnog javnog preduzeća.

Zbog toga se u sadašnjim prostorijama TO javlja nedostatak prostora, pa se razmatraju opcije za njihovo preseljenje.

Prema saznanjima OK Radija, jedna od mogućnosti je da se u sadašnje prostorije TO preseli uprava Slobodne zone.

Direkcija TO bi, pak, morala da pronađe novi smeštaj, a rešenje bi moglo da se nađe u prostorijama nekadašnjeg „Kafe restorana“ u Beogradskoj ulici.

- Taj prostor je u vlasništvu nekadašnjeg Ugostiteljskog preduzeća „Vranje“, sadašnjeg Privrednog društva “Ugostiteljstvo i turizam Vranje”.

U tom slučaju, Grad ne bi plaćao zakup pošto ovo preduzeće ionako ima velika dugovanja za poreze, pa bi se radila kompenzacija.

Kako su slabe šanse da se ta dugovanja naplate od preduzeća koje je u blokadi, makar možemo da iskoristimo taj poslovni prostor
– kaže gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Grafski većnik za turizam Mića Mladenović potvrđuje da se radi na mogućnostima razmeštaja raznih gradskih javnih službi i institucija, između ostalih i TO Vranje.

- Sadašnje prostorije su premale za povećani broj radnika, pa se traži rešenje koje mora da zadovolji uslov da te prostorije, zbog prirode posla, budu što bliže centru i Gradskoj upravi.

Rešenje za Info centar je nađeno u prostorijama Apoteke, a što se tiče radnika TO Vranje još uvek nemamo konačnu soluciju
– odgovara Mladenović.

Generalno, Grad Vranje već godinama ima problem sa prostorom za smeštaj svojih institucija i javnih preduzeća i službi.

Svojevremeno je izneta ideja da se deo gradske administracije preseli u prostorije nekadašnje fabrike „Koštana“, ali ta ideja nije doživela realizaciju.

Nedavno je objavljen i oglas u kome Gradska uprava traži adekvatan prostor u centru grada od oko 100 kvadratnih metara, ali naša redakcija nije uspela da dobije detaljnije informacije o tome.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: