U Hanu i noću čekaju red za lekara!

Lokalne vesti - Četvrtak 24.01.2013 - 12:01

Pacijenti u Vladičinom Hanu zdravstvene knjižice u Dom zdravlja ostavljaju dan ranije kako bi za pregled došli na red sledećeg dana.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Kako se saznaje, uveče pred kraj radnog vremena, svakodnevno na kartoteci ima preko 100 knjižica koje se raspoređuju u zavisnosti od izabranog lekara.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da su poslednjih dana gužve na skoro svim odeljenjima haotične, a da je najkritičnije na opštoj praksi i medicini rada.

– Norma lekara u jednoj smeni je da pregleda do 35 pacijenata, a juče sam pregledala 76 ljudi.

Trudimo se da pacijente ne vraćamo kući, ali je to u ovakvim situacijama skoro nemoguće – kaže direktorka Doma zdravlja Slavica Cvetković.

Načelnica opšte prakse i službe kućnog lečenja Zara Nikolić za OK Radio ističe da se problem velikih gužvi rešava zakazivanjem pregleda kod izabranog lekara.

– Gužve su strašne, ali mi zakazujemo preglede i tako smanjujemo redove u čekaonici.

Kada završimo sve one koji su pregled zakazali dan ili dva ranije, onda radimo sa pacijentima koji su došli bez broja.

Na medicini rada je situacija malo lakša jer su to radno sposobni ljudi, pa su i fizički izdržljiviji, a kod nas na opštoj praksi dolaze stara i iznemogla lica kojima treba više vremena i da se skinu i obuku.

Knjižice mogu da se ostavljaju na kartoteku kad god to pacijenti žele i na osnovu rednih brojeva zakazuju se pregledi – kaže Nikolićeva.

Inače, hanski Dom zdravlja ima 11 službi i tri zdravstvene stanice u mesnim zajednicama.

U toj zdravstvenoj ustanovi radi 23 lekara i specijalista i 29 medicinski sestara i tehničara.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: