U Vranju NAJUGROŽENIJI samohrani roditelji

Lokalne vesti - Petak 09.02.2018 - 08:43

Najugroženija kategorija stanovništva u Vranju su samohrani roditelji, pokazuju podaci Centra za socijalni rad.

Pored materijalne roditeljima potrebna i stručna pomoć CSR. Foto: S.Tasić/OK Radio Pored materijalne roditeljima potrebna i stručna pomoć CSR. Foto: S.Tasić/OK Radio

Među ovom društvenom grupom stanovništva ima 240 korisnika nekog vida socijalne pomoći, a u porodicama samohranih roditelja u Vranju živi ukupno 366 dece.

Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad
, kaže da od samohranih roditelja u ovu ustanovu najčešće stižu zahtevi za jednokratnu socijalnu pomoć, koja iznosi 20.000 dinara.

- Zahtevi najčešće stižu u jesen kada je potrebno obezbediti ogrev, udžbenike, kao i ostale životne potrebe.

Većina samohranih roditelja ne može sama da obezbedi sve te potrebe, kako zbog toga što zbog čuvanja dece nisu u mogućnosti da rade, tako i kada deca budu starije životne dobi, ne mogu sami da zadovolje sve potrebe koje ima takva porodica.

Pored materijalne pomoći, samohrani roditelji  imaju i stručnu pomoć socijalnih radnika za podršku i jačanje roditeljstva
- dodaje Arsićeva.

Inače, pored samohranih roditelja, na području Vranja ukupno 3.184 ludi u 2017. godini primalo je neki vid socijalne pomoći.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: