"UČITELJI" pokorili HORFEST

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.04.2017 - 09:16

Mešoviti hor Pedagoškog fakulteta u Vranju „Daskal“, pobednik je 2. „Horfesta“ u Valjevu, koji je održan proteklog vikenda.

Hor Pedagoškog ponovo najbolji FOTO OK Radio Hor Pedagoškog ponovo najbolji FOTO OK Radio

Hor vranjskog fakulteta pod upravom Jelene Vučkovski Minevske pobedu je odneo u kategoriji mešovitih horova odraslih.

Tročlani stručni žiri je vranjskom ansamblu dodelio 95,67 poena za nastup u koje je bilo obavezno izvođenje jedne duhovne i još dve kompozicije različitih žanrova.

Na 2. „Horfestu“ takmičili su se horovi iz čitave Srbije, svih uzrasta i u više kategorija.

 

- Ovom nagradom Hor nastavlja uspešno promovisanje horskog pevanja, odavno već izvan prostora samog Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Najnovija nagrada, jedna od mnogih koje je hor dobio u zemlji i inostranstvu, za Fakultet je veliki ponos i jedna od najboljih referenci
– navode iz Pedagoškog fakulteta u Vranju.

„Horfest“ u Valjevu organizuje tamošnja muzička škola „Živorad Grbić“ sa ciljem oživljavanja i negovanja tradicije horskog pevanja.

Na ovogodišnjem festivalu u žiriju su bili: dr Dragana Jovanović, docent Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dirigent Akademskog hora „Collegium musicum”, dr Jelena Cvetković Crvenica, vanredni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent gradskog hora „Zvezdice” iz Leskovca, i Božana Divac, nastavnik teoretskih predmeta u MŠ „Živorad Grbić” u Valjevu i dirigent pop hora „VAcappella”.

Tokom festivala, organizovan je i okrugli sto na kojem su razmenjivani stručni saveti i iskustva rukovodilaca horova sa članovima žirija.

2. „Horfest“ u Valjevu svečano je zatvoren u nedelju nastupom pobedničkih horova.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: