UGOSTITELJSKO: Otvara se PREDSTEČAJNI postupak

Lokalne vesti - Sreda 07.02.2018 - 10:41

Za 20. februar je zakazano ročište pred Privrednim sudom, na kojem će biti otvoren predstečajni postupak za Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje, potvrdio je državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović.

Hotel Vranje uskoro na prodaju FOTO: OK Radio Hotel Vranje uskoro na prodaju FOTO: OK Radio

Nakon toga će krenuti sve zakonom predviđene radnje kojim će se nastaviti stečajni postupak za nekadašnje Ugostiteljsko preduzeće Vranje.

Kada se urade ekonomski i finansijski izveštaji, proceni i popiše imovina i steknu uslovi, oglasiće se prodaja imovine ovog preduzeća, kaže Stevanović.

- Svi zainteresovani će onda, u javnoj utakmici, moći da kupe Hotel Vranje ili neki od drugih objekata preduzeća.

Kada se uzmu u obzir sve okolnosti, videće se koji je model prodaje najbolji, da li je to prodaja pravnog lica ili prodaja imovinskih celina, a to će ipak u najvećoj meri zavisiti od potencijalnih kupaca
– najavljuje Stevanović.

On ocenjuje da će ova godina za Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje značiti korak napred.

- Možda ga i nećemo prodati, ali ćemo ga svakako zaštiti i obaveze koje danas pravi državi, neće više činiti – dodaje on.

Na pitanje da li su opravdana očekivanja da se kroz stečajni postupak privatizuje kompletno preduzeće, Stevanović smatra da to nije realno.

- Zato postoji model prodaje imovinskih celina, pa se proda ono što ljudi hoće da kupe i to se stavlja u funkciju.

Znate, ne možete ljude da terate da kupe nešto što procenjuju da ne vredi ili nije funkcionalno.

Još veći je apsurd da jedan ovakav gubitaš bude i dalje balast budžetu Republike, budžetu Grada i svim poreskim obveznicima
– odgovara državni sekretar Stevanović.

Pred otvaranje stečajnog postupka, krajem prošle godine su radnicima Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje isplaćena sredstva iz socijalnog programa.

Hotel Vranje je, zajedno sa drugim objektima nekadašnjeg Ugostiteljskog preduzeća Vranje, usled velikih dugovanja zatvoren maja 2015. godine.

Preduzeće je preuzela Agencija za privatizaciju još 2002. godine, ali je firma, posle niza neuspešnih pokušaja prodaje, zaključkom Vlade 2011. godine postala državna svojina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: