UHAPŠENI bivši direktori ALFE: Sumnjiče se za 2,1 MILIONA EVRA!

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.03.2017 - 13:11

Policija u Vranju uhapsila je dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi na štetu akcionara "Alfa Plama".

Ranije Ranije

Policija je navela da su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju uhapšeni  bivša odgovorna lica, direktori "Alfa Plam" V. I. i V. Z., dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni bez odluke Upravnog odbora preduzeća i dokaza da je nenaplativost bila izvesna i dokumentovana, kao i suprotno statutu "Alfa Plam", obavili direktni otpis potraživanja za 2009. i 2011. godinu prema domaćim i inostranim kupcima za oko 106 miiona dinara i 1,2 miliona evra.

Ova hapšenja su deo akcije „Pluton 2“ na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezanih za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima.

U okviru ove akcije policija je uhapsila 47 osoba i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: