Uskoro UPPR i za SIMPO

Lokalne vesti - Petak 02.02.2018 - 11:28

Nakon „Jumka“ i „Simpo“ iz Vranja će dobiti Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), kojim bi kompanija trebalo da se reši balasta velikih obaveza.

Cilj je da se očuva matični biznis u Cilj je da se očuva matični biznis u "Simpu" FOTO: D. Ristić/OK Radio

Prema najavama Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstvu privrede, UPPR za kompaniju „Simpo“ bi trebalo da bude do polovine februara predat Privrednom sudu na odlučivanje.

- Taj dokument će predvideti mere koje će omogućiti matičnom biznisu „Simpa“ da ostane profitabilan, kakav on danas jeste i da sve ono što je balast osnovnoj proizvodnji skinemo sa vrata kompaniji.

Cilj je da i tu zadržimo najveći broj radnih mesta i tako ovoj firmi vratimo stari sjaj koji je imala šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina.

To nije jednostavno, ali nije i nemoguće
– ocenjuje Stevanović.

On dodaje da rukovodstvo i radnici „Simpa“ ulažu veliki napor i pokazuju razumevanje kako bi se UPPR usvojio i krenuo sa realizacijom.

UPPR za kompaniju „Jumko“ je već pred Privrednim sudom u Leskovcu, gde teče proces njegovog usvajanja.

Sprovođenje planova reorganizacije neće biti jednostavno ni za državu, jer su istorijsko nasleđe, dugovanja i obaveze dve najveće vranjske firme, kako navodi Stevanović, „strašni“.

- Ipak, postoji volja da se reše problemi „Simpa“ i „Jumka“, jer su te dve firme veoma značajne za jug Srbije i po broju zaposlenih i po obrtu koji ostvaruju.

Mislim da sa punim pravom vodimo računa o njima
– zaključuje državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

UPPR predstavlja strategiju regulisanja obaveza preduzeća sa velikim dugovanjima, koja se priprema sa poveriocima.

Realizacija ovakvog plana se garantuje sudskim putem, čime se pravno obezbeđuje njegovo sprovođenje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: