UVODNI EKSPOZE: Tako je govorio Gonzi

Lokalne vesti - Petak 17.06.2016 - 10:36

Odmah po izboru za prvog nesocijalističkog gradonačelnika Vranja posle četvrt veka, Slobodan Milenković (SNS) pred odbornicima nove skupštine pročitao je svoj uvodni ekspoze.

Milenković malo ali jasno obećavao FOTO OK Radio Milenković malo ali jasno obećavao FOTO OK Radio

Mora se primetiti da Milenković sigurnije čita nego što govori, ali se mora reći i da je novi gradonačelnik skoro pretrčao preko podužeg ekspozea, brzinom koju je skoro bilo nemoguće pratiti, a kamoli zapisivati.

Ipak, Milenković se dotakao svih oblasti lokalne stvarnosti, malo obećavao, a više konstatovao situaciju i ukazivao na moguće pravce delovanja nove vlasti, i na tome mu treba čestitati.
 
Milenković je počeo onim što najviše tangira SNS, ali i obične građane - ekonomijom i parama. Ovde su pala i prva obećanja - formiranje Kancelarije za dijasporu i Uslužnog centra za privrednike. Ideje odlične, ali, pošto je najava pala, vreme teče.

Milenković je nastavio o parama - vreme je da se štedi, ako je verovati novom gradonačelniku. Bolja naplata, adekvatniji sistem potrošnje, sve se to već nekada ranije čulo, ali bez pomaka u praksi. Možda je došlo vreme da se i tu nešto promeni?

Zanimljivo je novi gradonačelnik pričao o unapređenju energetske efikasnosti, i koliko se moglo razumeti, nameri gradskih vlasti da finansiraju poboljšanje EE ne samo kod javnih i državnih ustanova, nego i za privatne zgrade i kuće.

Milenkovića posebno interesuje njegova primarna oblast, zdravstvo, gde je najavio sređivanje stanja u ovoj oblasti.

Socijalna zaštita bila je sledeća tema, i tu su pale prve najave, kao što je dom za stare ili pravljenje lifta tamo gde je on neophodan.

,- Brza, fleksibilna i efikasna Gradska uprava osnovni je preduslov privrednog i društvenog razvoja Vranja.

Od lokalne administracije i javnih preduzeća zavisi funkcionisanje celog grada i zato oni moraju besprekorno da rade.

Obećali smo objedinjenu naplatu usluga, čime bismo znatno smanjili troškove, kao i rešavanje nedefinisanog i nedovršenog pravnog položaja Gradske opštine Vranjska Banja, što ćemo i ispuniti
- istakao je u svom ekspozeu gradonačelnik Milenković.

Bilo je tu reči i o kulturi, ali je Milenković izbegao da govori o Pozorištu, osim što je naglasio da država mora da pomogne, pa o sportu, tek toliko da se ni jedna oblast društvene zbilje ne zaboravi.

Na kraju govora dobio je snažan aplauz, kao dokaz da je pogodio temu. Ostaje još da se spisak lepih želja sprovede u praksu, i jasno pokaže ima li SNS snage da uradi ovo što je gradonačelnik najavio da ima nameru da uradi.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: