VANDALIZAM: Uništeno izletište na BORINOM BRDU

Lokalne vesti - Utorak 30.08.2016 - 22:18

Na društvenim mrežama ovih dana osvanule su fotografije posledica huliganskog pira na nedavno uređenom izletištu na Borinom brdu iznad Vranja.

Delić djubreta na Brdu FOTO FB Delić djubreta na Brdu FOTO FB

Fotografije prikazuju svu bezobzirnost i nemar pojedinaca koji pokazuju da nimalo ne cene trud ljudi koji su odvojili svoje slobodno vreme da bi uredili ovaj do skoro zapušten kutak u neposrednoj blizini grada.

Radi se o članovima Planinarskog kluba „Železničar 2006“, koji su tokom juna u više navrata radili na uređenju ovog prostora.

Posao je urađen uz finansijsku pomoć grada, pa se ovim činom pokazuje i bahatost počinilaca prema svima nama, čiji je novac upotrebljen prilikom sređivanja izletišta.

Pokazalo se da je opravdana bila bojazan koju je prilikom otvaranja izrazio član UO i potparol kluba “Železničar 2006” Srba Nikolić, da bi i ovo izletište moglo da prođe kao ono na Kazanđolu, kojeje uređeno u prethodnom projektu.

Vrlo brzo nakon otvaranja, na Kazanđolu su redom stradala sva tri drvena stola, kao i gelender, koji služi da se izletnici i rekreativci pomognu pri kretanju.

Ovoga puta na Borinom brdu je od huliganske ruke stradala ljuljaška namenjena zabavi najmlađih, a smeće je pobacano posvuda po izletištu.

Gomile najlonskih kesa i plastičnih flaša i drugog svakojakog đubreta “krase” izletište koje je otvoreno pre manje od dva meseca.

Srba Nikolić je ozlojeđen ovim, kako kaže, bezobraznim huliganskim činom.

- Borino brdo kao izletište uređeno je parama grada i entuzijazmom planinara, koji su često golim rukama radili i prenosili materijal.

Pitamo se ima li svrhe nešto lepo i korisno raditi.

Kako god ovo nazvali, ponašanje, vaspitanje, narod srpski ovakav ili onakav, neoboriva je činjenica da je huliganstvo i destruktivno, rušilačko ponašanje dobrog dela mladeži zemlje Srbije pustilo duboke korene i tako je masovno, da se nešto mora učiniti.

Mislim da ovo strašno zabrinjava i opominje
– kaže Nikolić.

 

    

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: