VELIČKOVIĆ vlasnik televizije na albanskom

Lokalne vesti - Nedelja 04.06.2017 - 11:04

Novi vlasnik Televizije Bujanovac Zoran Veličković izjavio je agenciji BETA da je većinski vlasnik te medijske kuće postao tako što je od prethodnih akcionara "dobio na poklon za jedan dinar", a da je u isto vreme uz tu televiziju dobio deset miliona dinara dugova i obaveza.

Bujanovac ima i novog vlasnika televizije FOTO bujanovac.rs Bujanovac ima i novog vlasnika televizije FOTO bujanovac.rs

- I račun je bio u blokadi, a zbog neplaćenih računa bili su isključeni i telefon i internet.

Prvo je odblokiran račun, pušten je signal koji je zbog duga prema emiteru početkom maja bio isključen na predajniku Besna Kobila, izmirene su obaveze prema Telekomu i stekli su se uslovi za normalno emitovanje programa
- kazao je Veličković.

Veličković je jedan od trojice vlasnika TV Bujanovac, sa 50,1 odsto akcija.

Manjinski vlasnici TV Bujanovac su i Avdirahim Nuhiu, koji ima 38,23 odsto akcija i koji je direktor ove medijske kuće, dok 11,7 odsto akcija poseduje Radomir Stanković.

- TV Bujanovac sada redovno emituje svoj program, za sada samo na albanskom jeziku budući da redakcija na srpskom jeziku praktično ne postoji jer je najveći broj novinara srpske redakcije napustio firmu.

Očekujem da u narednom periodu ta televizija bude sve bolja i jača, da ide uzlaznom linijom i da se reše svi dugovi i problemi
- rekao je Veličković.

Veličković, koji je i većinski vlasnik TV Vranje, kaže da ubuduće postoji mogućnost saradnje između te dve televizije, ali da će svaka saradnja izmedju dva različita privredna društva biti regulisana ugovorom.

TV Bujanovac trenutno ima 11 zaposlenih.

Televizija Bujanovac je registrovana u Agenciji za privredne registre
kao društvo sa ograničenom odgovornošću, nakon promene pravne forme Javnog preduzeća "Radio Bujanovac" od 9. marta.2016.godine, kada je država po novom medijskom zakonu izašla iz vlasništva u medijima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: