Veliko priznanje SPC za generala SIMOVIĆA

Lokalne vesti - Utorak 28.06.2016 - 10:44

Vranje - Na Vidovdanskoj akademiji u Nišu komandantu Kopnene vojske Republike Srbije general potpukovniku Milosavu Simoviću uručen je Orden Svetog cara Konstantina, prenosi BETA.

Novo priiznanje za generala Simovića FOTO OK Radio Novo priiznanje za generala Simovića FOTO OK Radio

Ovo visoko crkveno priznanje dodelio mu je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve za "pokazano zalaganje za otvaranje službenog prostora u zgradi Kopnene vojske Republike Srbije, kao i delovanje na drugim poljima saradnje sa Eparhijom niškom".

Orden Svetog cara Konstantina generalu Simoviću uručio je vladika Raško-prizrenski i administrator Eparhije niške Teodosije.

Zahvaljujući na odlikovanju Simović je rekao da bog, ljubav, čast, dobrota i istina nikada ne umiru, a Vidovdan je upravo sve to.

- Kosovski boj može pokušati neko da izbriše, ali to je nemoguća misija jer je on u srcima svih Srba i svih ljudi koji poštuju ono što vredi -  istakao je Simović.

On je naglasio da "ponekad nekima smeta obležavanje bitke na Kosovu, a ne smeta im obeležavanje bitke kod Vaterloa".

- Bitke se obeležavaju ili slave zbog pobeda ili poraza, ali pre svega zbog sećanja na ljude koji su dali svoje živote za buduće ljude -  naglasio je Simović.

Jubilarna 20. po redu Vidovdanska akademija održana je u porti Sabornog hrama, a kulturno-umetnički program izveli su članovi crkveno-pevačke družine i crkveno-igračkog ansambla "Branko" i niškog Vojnog orkestra.
 

OK RADIO, BETA

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: