Vijagra nije prošla na Čukarki

Lokalne vesti - Petak 12.05.2017 - 09:26

Vranje - Carinici su na graničnom prelazu Preševo, sprečili da u Srbiju uđe tovar krijumčarenih lekova vrednih gotovo milion evra.

Krijumčareni lekovi vredni oko milion dinara. Foto: Uprava carine Krijumčareni lekovi vredni oko milion dinara. Foto: Uprava carine

Prema navodima iz Uprave carina, slučaj je otkriven kada je tokom na red za pregled došao kamion aerodromskog prevoznika iz Skoplja koji je pošiljku lekova iz Indije trebalo da preveze do beogradskog aerodroma.
 
- U dokumentaciji je kao primalac pomenutog tovara lekova naznačena „Air Serbia“, posredstvom koje je on navodno trebalo da bude upućen u Beč, dok je kao krajnji korisnik navedena firma iz Banja Luke.

Carinici na Preševu su već nakon inicijalnog pregleda uočili mnogobrojna neslaganja iako je tovar pratila dokumentacija sa garancijom izdatom u Makedoniji i navedenom vrednošću od svega 7.000 evra.

Službenici su u tom kamionu otkrili niz raznih nepravilnosti, pa je tako za neke lekove utvrđeno da ih ima više nego što je u dokumentaciji prijavljeno, dok je bilo i nekih koji uopšte nisu bili prijavljeni, a otkriveni su u tovaru
- navodi se u saopštenju.

Najviše je bilo leka za potenciju „Kamagra 100“, čijih je 40.000 tabli prijavljeno, a u tovaru se nalazila šest puta veća količina.

Pronađeno je ukupno 253.800 tabli, što znači da je otkriven višak od čak  213.800 tabli od po četiri tablete.

Procenjena vrednost te količine „Kamagre“ je gotovo 850.000 evra.

Tržišna vrednost ove zaplene bi mogla da se popne i na čitavih 1,5 miliona evra.

Pretpostavlja se da pomenuti tovar i nije trebalo da stigne u Beč, već da je ideja bila da se na putu ka svom krajnjem odredištu „izgubi“ i zapravo završi na crnom tržištu u Srbiji.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: