Viši sud: Rekordno veliki PRILIV PREDMETA

Lokalne vesti - Utorak 30.01.2018 - 10:58

Na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu prezentovanja rezultata rada Višeg suda u Vranju u prethodnoj godini, predsednica Dragana Ilić Marković je ocenila da je ovaj sud imao izuzetno tešku 2017. godinu.

Ilić Marković (u sredini): Izuzetan napor svih zaposlenih FOTO: D. Ristić/OK Radio Ilić Marković (u sredini): Izuzetan napor svih zaposlenih FOTO: D. Ristić/OK Radio

Viši sud u Vranju je u toku 2017. godine, imao ukupno u radu 17.894 predmeta, što je za 8.407 predmeta više u odnosu na prethodnu.

Rešeno je ukupno 10.632 predmeta, a ostalo nerešeno njih 7.262, što daje cifru od prosečeno 120,82 rešenih predmeta mesečno po sudiji.

- Nikada u istoriji ovog suda nismo imali toliki priliv predmeta.

Impozantna brojka rešenih predmeta je rezultat izuzetnog napora i organizacije rada svih sudija, sudijskih pomoćnika i pripravnika, sudske pisarnice i svih zaposlenih.

Kod nas se ne postavlja pitanje ko će šta da radi, čak smo imali primer da radnice tehničkog osoblja priteknu u pomoć prilikom donošenja i odnošenja predmeta
– rekla je Ilić Marković.

Ulaganjem velikih napora, postignuti su i izuzetni rezultati, ocenjuje predsednica suda.

Ilustrujući rezultate rada devetoro sudija Višeg suda u Vranju, Ilić Marković je navela da je u toku 2017. godine bilo ukupno 637 žalbenih odluka u svim materijama, od čega je potvrđeno 300 odluka ili 47,10 odsto, preinačeno je 13 odluka, ili 2,04 odsto, ukinuto 84 odluka ili 13,2 odsto i delimično preinačeno ili ukinuto 240 ili 37,7 odsto, što daje ukupan kvalitet od 99,09 procenata.

Tokom prošle godine došlo je do znatnog preplitanja građanske, odnosno parnične i krivične materije, pa su sudije Višeg suda morale da se bave i jednom i drugom materijom.

- Takvim radom smo došli do brojke od preko 10.000 predmeta manje, čime sam ja prezadovoljna.

To je svakako naišlo i na pozitivan odjek kada je u pitanju ocena rada ovog suda
– kazala je Dragana Ilić Marković.

Viši sud u Vranju pokriva područje Osnovnog suda u Vranju, koji je nadležan za grad Vranje i opštinu Trgovište, potom Osnovnog suda u Bujanovcu, nadležnog za Bujanovac i Preševo i Osnovnog suda u Surdulici sa sudskom jedinicom u Vladičinom Hanu za područje opština Surdulica, Vladičin Han i Bosilegrad.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: