VODOVOD najavio oštra ISKLJUČENJA

Lokalne vesti - Utorak 17.05.2016 - 19:33

“Vodovod” iz Vranja najavio je u utorak da će sa mreže isključiti sve dužnike koji imaju dugovanja veća od 150.000 dinara. Rok za plaćanje ili repogram dugova je tri dana.

Uprava Vodovoda - Dekić i Zdravković FOTO M. Mišković/OK Radio Uprava Vodovoda - Dekić i Zdravković FOTO M. Mišković/OK Radio

- Imamo strašnih problema oko naplate potraživanja. Građani koji ne izmire svoj dug biće isključeni sa vodovodne mreže i biće kasnije u obavezi da plate sve troškove ponovnog priključenja.

Planiramo da u ponedeljak prekinemo sve radove, ugasimo mašine koje imamo na terenu i da naše ekipe rade samo isključenja
- rekao je Vene Zdravković v.d. direktora „Vodovoda“.

Ovo preduzeće potražuje od 110 potrošača 6,4 miliona dinara, dok su ukupna dugovanja fizičkih lica oko 80 miliona dinara.

Od pravnih lica najveći dužnici su “Jumko” sa 350 miliona dinara i “Simpo”  sa 70 miliona dinara, dok je na trećem mestu Zdrastveni centar.

- Mnoge privredne subjekte smo kontaktirali, ali se ne odazivaju na naše pozive. Sve zakonske mere su spovedene.

Možemo komotno da ih isključimo, ali radi se o privredi i možemo da im nanesemo velike gubitke, što svakako ne želimo - kaže Zdravković.

Ovih dana „Vodovod“ treba da pokrene radove na izgradnji paralelnog cevovoda od Prvoneka do Fabrike vode, predviđenog  ugovorom sa KMF bankom na deonici dugoj  4,3 kilometra.

Za izgradnju ovog cevovoda biće zadužen konzorcijum od četiri firme: „Sade“, „Veola“,“Telekomunikacija“ Blace  i „Trejs“ PZP Vranje, a vrednost radova je 750.000 eura.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: