VOJSKA otvorila kapije građanima (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 30.09.2016 - 22:33

Četvrta brigada Vojske Srbije u Vranju je u petak, 30. septembra po 10. jubilarni put otvorila svoje kapije za sve posetioce, među kojim je najviše bilo najmlađih.

Poseti kasarni najviše su se radovali najmlađi FOTO D. Ristić/OK Radio Poseti kasarni najviše su se radovali najmlađi FOTO D. Ristić/OK Radio

Ova tradicija je započeta 2007. godine, a primer vranjske brigade od tada su sledile i druge jedinice Vojske Srbije.

Svake godine kasarnu „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ poseti najmanje 3.000 ljudi iz celog Pčinsjkog okruga, a do sada je kroz otvorene kapije vranjskog garnizona prošlo oko 45.000 ljudi.

Kasarna Vojske Srbije u Vranju prva je u Srbiji otvorila svoja vrata za građane.

- Tadašnji komandant 78. motorizovane brigade, pukovnik Milosav Simović je prvi put u Srbiji realizovao akciju ovakvog tipa.

Cilj ovakve akcije je druženje civila i vojnika, gde građani, prvenstveno deca, mogu da se upoznaju sa našim naoružanjem, vojnom opremom, tenkom i vozilima, kao i nekim radnjama koji čine vojničku svakodnevnicu
– kaže oficir za kontakt sa javnošću Četvrte brigade, kapetan Milan Filipović.

Posetioci su bili u prilici da vide deo naoružanja i opreme kojom raspolaže brigada, motorna i borbena vozila.


Po običaju, najveću pažnju i radoznalost posetilaca, posebno najmlađih, privukli su tenkovi i borbena vozila pešadije.

Pored prilike da se fotografišu sa naoružanjem i borbenim vozilima, posetioci su dobili priliku da za uspomenu dobiju i vojničku frizuru.

Domaćini akcije, oficiri i vojnici kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ su odgovarali na sva pitanja radoznalaca.

Posetiocima je prikazan i deo obuke savlađivanja pešadijskih prepreka, kao i sportske aktivnosti pripadnika Četvrte brigade i fudbalskog kluba „Nebeski anđeli“.

Volonteri Crvenog krsta prikazali su i postupak pružanja prve pomoći ranjenima i povređenima.

Veliko interesovanje je izazvala i Spomen – soba vranjskog garnizona.

Procenjuje se da je tokom dana kroz kasarnu „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ prošlo između tri i tri i po hiljade posetilaca.

 

    

    

    

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: