Vranjanke pevaju U RITMU EVROPE

Lokalne vesti - Subota 03.02.2018 - 09:59

Emilija Mišić i Mila Nikolić predstavljaće Vranje na nacionalnom takmičenju „Srbije u ritmu Evrope“, koje će biti održano u Nišu.

Emilija Mišić i Mila Nikolić FOTO: vranje.org.rs Emilija Mišić i Mila Nikolić FOTO: vranje.org.rs

Izbor za predstavnika Vranja u muzičkom projektu "Srbija u ritmu Evrope" otvorio je Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, ističući da naš grad  prvi put učestvuje na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u Srbiji.

- U projekat smo uključili sve škole sa teritorije grada Vranja.

Na predkvalifikacionom takmičenju nadmetalo se 80 učenika, a u uži izbor je ušao 31.

Zadatak najboljih biće da predstave zemlju Evrope, a Vranje će na finalnom takmičenju tokom juna u Nišu izvoditi portugalsku pesmu na njihovom maternjem jeziku - rekao je Antić.

Nakon izvođenja, stručni žiri doneo je odluku da Vranje predstavljaju Emilija Mišić, učenica OŠ "Vuk Karadžić" i Mila Nikolić iz Gimnazije "Bora Stanković.

Takmičenje u Nišu uživo će prenositi Prva Srpska Televizija, a glasanje će biti moguće putem SMS poruka.

Prva nagrada za pobednika je 50 odsto od ukupnog neto prikupljenog novca od poslatih SMS poruka, koji se prenosi u budžet grada, a namenjen je za poboljšanje uslova u školama.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: