Vranje dobija KVANTAŠ

Lokalne vesti - Petak 10.03.2017 - 12:00

Vranje bi u narednom periodu trebalo da dobije kvantašku pijacu i to na potezu od Železničke stanice prema Ćukovcu, saznaje OK Radio.

Kvantaš će rasteretiti gradske pijace FOTO: OK Radio Kvantaš će rasteretiti gradske pijace FOTO: OK Radio

Kvantaška pijaca je planirana u Generalnom planu grada Vranja iz 2010. godine, a ta ideja bi, prema najavama nadležnih, trebalo da počne sa sprovođenjem u delo, mada je realizacija, za sada, još uvek na dugom štapu.

Zemljište predviđeno za kvantašku pijacu je u vlasništvu kompanije „Simpo“, pa bi ovih dana, prema najavi gradskog većnika za finansije Ivana Stankovića, trebalo da bude potpisan ugovor o njegovom prenosu u vlasništvo grada Vranja.

- Trebalo bi da se sastanemo sa rukovodstvom „Simpa“ kako bi ugovorili kupoprodaju.


Posao je već dogovoren, ostaje samo da razmotrimo procenu „Simpa“ i potpišemo ugovor – kaže Stanković za OK Radio.

Detalji ugovora bi trebalo da budu poznati naredne nedelje, a ideja je da i Vranje dobije kvantašku pijacu, poput drugih gradova.

- Nova kvantaška pijaca bi trebalo da donese rasterećenje postojećim gradskim pijacama i tu će se trgovati na veliko, po nižim cenama.

Moguće je da na toj lokaciji bude i stočna pijaca, ali trenutno nemam bliže informacije o tome
– dodaje Stanković.

Za sada je dogovorena samo kupovina zemljišta od „Simpa“, ali ne i neki precizniji plan o tome kada bi se i kojim parama gradio novi kvantaš, a planove koči i činjenica da Vranje već četiri meseca nema gradskog većnika za infrastrukturu.

U Zavodu za urbanizam u Vranju nam je potvrđeno da je kvantaška pijaca predviđena Generalnim planom, ali da se još uvek ne radi na projektu.

Da je sve još daleko od realizacije potvrđuje i činjenica da ni „Komrad“, koji je zadužen za upravljanje pijacama, još uvek nema nikakve zvanične informacije o tome.

- Još uvek nismo dobili ništa zvanično iz Gradske uprave, jer nema ni projekta.

Po meni, kada bi bilo para, logičnije bi bilo da se završi pijaca u Oglednoj stanici, ali za sada se i tu stoji
– kaže Nela Cvetković iz „Komrada“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: