VRANJE: Konačno prebrojani glasovi SA KOSOVA

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.04.2017 - 11:48

U ponedeljak oko 13 časova u Vranju je konačno završeno prebrojavanje glasova sa 45 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji, potvrdio je OK Radiju koordinator RIK-a Marko Janković.

Dopremanje glasova sa Kosova u Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio Dopremanje glasova sa Kosova u Vranje FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema podacima sa svih 45 biračkih mesta, Aleksandar Vučić je dobio 17.054 glasova ili 84,16 odsto glasova, iza njega je Vojislav Šešelj sa 1.298 glasova ili 6,41 odsto, a treći je Vuk Jeremić sa 449 glasova, odnosno 2,71 odsto.

Saša Janković je dobio 364 glasova ili 1,80 odsto, zatim sledi Luka Maksimović sa 338 glasova ili 1,67 odsto i Boško Obradović, koji ima 249 glasova, odnosno 1,23 odsto.

Ostali kandidati su dobili manje od jedan odsto podrške birača.

Na ovih 45 biračkih mesta, od 56.198 upisanih birača, na glasanje je izašlo 20.273 birača, odnosno 36,07 odsto.

Radi se o biračkim mestima u opštinama Pomoravskog, Kosovskog i Kosovsko-pomoravskog okruga, sa kojih su glasovi brojani u Vranju.

Glasački listići su sa Kosova u Vranje dopremljeni oko 1:30 sati ujutro u ponedeljak, a drugi deo sa još 45 biračkih mesta je otpremljeno u Rašku.

Marko Janković navodi da je izborni proces na Kosovu i Metohiji protekao u najboljem redu i upućuje posebno priznanje članovima radnih tela i biračkih odbora na biračkim mestima.

- Članovi radnih tela, koji su bili predloženi od strane svih kandidata na izborima,  zaista su se rukovodili zakonima, a ne strastima, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

Prebrojavanje je počelo u ponedeljak oko dva časa ujutro, a završeno oko 13 časova i koordinacija je protekla na zaista odličan način
- kaže Janković.

On se posebno zahvaljuje OEBS-u, pod čijim pokroviteljstvom su obavljeni izbori na teritoriji Kosova i Metohije.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: