Vranje: Nastavlja se POMOR PASA

Lokalne vesti - Utorak 20.02.2018 - 12:34

U Vranju ne prestaje pomor napuštenih pasa. Još jedan otrovan pas pronađen je ovih dana u naselju Raška.

Mrtav pas pored dečijeg igrališta FOTO: Facebook/Marko Spirić Mrtav pas pored dečijeg igrališta FOTO: Facebook/Marko Spirić

Pas je ostavljen na travnjaku u ulici Ratka Mitrovića, pored samog dečijeg igrališta.


Mrtvu životinju je pronašao Marko Spirić, aktivista Udruženja “Zaštita, pomoć i udomljavanje životinja” iz Vranja.

On navodi da se očigledno radi o trovanju , jer je pas imao penu na ustima, što ukazuje da mu je u hranu stavljena neka opasna supstanca, najverovatnije neki od pesticida koji su javno i lako dostupni.

Spirić kaže za OK Radio da je kontaktirao Komunalnu policiju i rezignirano dodaje da nema nade da se pomor pasa zaustavi, jer su mnogobrojni dosadašnji slučajevi ostali nerešeni iako se radi o krivičnom delu.

- Da li će neko konačno reagovati ili ćemo gledati i ćutati dok neko ubija i zlostavlja životinje, čemu sve ovo vodi?

Da li su počinioci ovakvih dela svesni onoga što čine jer i neko dete može da dođe u kontakt sa otrovom, ako ih već ne dotiče smrt nedužnih životinja
– glasno se pita Marko.

Pre oko godinu dana, u ovom istom naselju se dogodio masovan pomor pasa, kada je u toku samo jedne sedmice prijavljeno čak šest sumnjivih uginuća.

Na prvi i drugi dan Božića ove godine u Vranju su zabeležena dva trovanja pasa, a posebno brutalan slučaj odigrao se prošlog vikenda u selu Vrbovo, kada je pronađen pas obešen o granu drveta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: