VRANJE: Ne izlazite iz kuće AKO NE MORATE!

Lokalne vesti - Utorak 10.01.2017 - 07:42

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije zamolio je sve građane da budu „krajnje obazrivi i da bez preke potrebe ne izlaze van svojih domova“ dok traje vanredna situacija u gradu.

Detalj da sednice Štaba FOTO vranje.org.rs Detalj da sednice Štaba FOTO vranje.org.rs

U Vranju je još uvek na snazi crveni alarm, a Štab je u više navrata upućivao slične apele jer je „situacija ozbiljna i zahteva dodatne mere predostrožnosti“.

- Postoje nadležne službe kojima se građani mogu obratiti za pomoć.

Takođe, potrebno je i poštovati pravila saobraćaja u zimskim uslovima, kako ne bi dolazilo do neželjenih posledica - rekao je gradonačelnik  Milenković a prenosi gradski sajt.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao Milenković, rečeno je da je od Republike obezbeđeno 10 tona nafte, što bi trebalo da podmiri  potrebe na raščišćavanju putnih pravaca.

Prema ovim navodima „Vodovod“  je angažovalo dodatnih 13 mašina , koje rade na najugroženijim putevima u Poljanici i drugim područjima.

Kritično je i na području Vranjske Banje, i to prema Slivnici, Starom Glogu i Lipovcu, gde će se intenzivirati čišćenje snega.

Usled niskih temperatura povećan je i broj pucanja vodovodnih cevi, rečeno je na Štabu.

Otežan je i rad „Komrada“, koji uprkos svemu uspeva da obavlja redovno iznošenje smeća.

Štab za vanredne situacije uputio je apel vozačima da se propisno parkiraju, kako bi mašine mogle nesmetano da čiste saobraćajnice.

Od poverenika civilne zaštite i sekretara Mesnih zajednica zahteva se da budu krajnje kooperativni  i blagovremeno dostavljaju podatke o stanju na terenu.

Oni su, rečeno je na Štabu, u obavezi su da vode strogu kontrolu korišćenja mehanizacije i  trošenja goriva.
 
Od 7:30 do 15:30 građani probleme mogu prijavljivati na telefon 402-340, a nakon toga do 20 sati na broj 402-300.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: