Vranje: OPOZICIJA formirala ODBORNIČKU GRUPU

Lokalne vesti - Četvrtak 13.04.2017 - 12:10

Četvoro odbornika opozicione Demokratske stranke (DS) i bivši član Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Pavlović formirali su u Skupštini grada Vranja novu odborničku grupu DS – Narodni pokret Srbije.

Nova odbornička grupa, Pavlović sasvim desno FOTO: D. Ristić/OK Radio Nova odbornička grupa, Pavlović sasvim desno FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovo je konstatovano na 12. sednici gradskog parlamenta koja je održana u četvrtak.

Odbornici DS-a u vranjskoj Skupštini do sada nisu imali svoju odborničku grupu, jer je za to neophodno najmanje pet članova, što je ispunjeno pristupanjem Dragana Pavlovića.

Šef nove odborničke grupe biće Slobodan Stamenković, a njegov zamenik Perica Janković.

Pored njih dvojice i Dragana Pavlovića, članovi su još i Nela Dimitrijević i Goran Arsić iz DS-a.

- Naša odbornička grupa će delovati zajednički na sednicama Skupštine grada, kao jedina opozicija, ali, budući da Pavlović nije član DS-a, svako zadržava svoje političko opredeljenje – komentariše za OK Radio Nela Dimitrijević, potpredsednica DS-a u Vranju.

Dragan Pavlović je zajedno sa Milošem Simićem i Draganom Stojkovićem napustio odborničku grupu JS na prošlom zasedanju Skupštine, kao rezultat njihovog isključenja iz Gradskog odbora ove stranke.

Tom prilikom, Simić i Stojković su najavili da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornici, dok je Dragan Pavlović pristupio Narodnom pokretu Srbije Vuka Jeremića.

Najnovijim razvojem događaja u lokalnom parlamentu je nastala paradoksalna situacija u kojoj opozicija ima odborničku grupu, a vladajuća JS je nema, budući da je spala na samo četiri odbornika.

U Skupštini grada Vranja odborničke grupe imaju još i SNS, stožer vladajuće koalicije na lokalu i SPS, čije pristupanju vlasti još uvek nije javno objavljeno, ali je i izvesno nakon uspešne saradnje sa naprednjacima na minulim predsedničkim izborima.

U Skupštini grada Vranja kao samostalni odbornik deluje i Dušan Mladenović ispred Zelene stranke, koji je u lokalni parlament ušao na izbornoj listi Grupe građana „Za naše Vranje“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: