VRANJE: Palo osam divljih PREVOZNIKA

Lokalne vesti - Četvrtak 27.07.2017 - 11:04

Saobraćajna inspekcija uz asistenciju policije u četvrtak ujutru na ulazu u Vranje iz pravca autoputa zaustavljala je kombi prevoznike iz Leskovca, Prokuplja i Surdulice, i u toj akciji otkrila osam njih koji su radili na crno.

Ilustracija FOTO Thinkstock Ilustracija FOTO Thinkstock

Prema rečima Jovana Ilića, saobraćajnog inspektora, kontrolu poštovanja propisa od strane ovih autoprevoznika, vršili su inspektori iz Niša i Valjeva.

- Reč je o opštoj kontroli prevoza, bilo je dosta nepravilnosti koje smo otkrili.

Iz saobraćaja smo isključili četiri
mini busa i napisali prijave.

Oni su bili svesni prekršaja, nisu umali zaključene ugovore o prevozu, i uglavnom su prevozili vojsku od Vranja do Surdulice, Leskovca i Prokuplja.

Sa Vojskom Srbije nemaju potpisane ugovore o prevazu, a novac koji dobiju za prevoz stavljaju u svoju kasu bez evidencije države
  - navodi Ilić.

Sve ukupno u ovoj akciji otkriveno je osam prevoznika koji su radili na crno, ne plaćajući porez državi.

Sankcije za ovakve prekršaje su isključenje vozila iz saobraćaja i procesuiranje pred sudom, koji određuje konačnu kaznu za prekršioce.

I Dragan Stamenković, portparol PU Vranje, potvrdio je da su učestale kontrole saobraćaja.

- U cilju obezbeđivanja regularnosti prevoza putnika i otkrivanje prevoza ilegalnih migranata, sprovodimo ovakve akcije, gde otkrivamo dosta nepravilnosti -  napominje Stamenković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: