Vranje pomaže IZGRADNJU CRKVE kod Leposavića

Lokalne vesti - Četvrtak 22.02.2018 - 10:35

Grad Vranje je već povukao konkretne korake u inicijativi da lokalne samouprave pruže pomoć i podršku opštinama na Kosovu, finansijskom pomoći za izgradnju crkve u Maloj Kamenici kod Leposavića.

Gradonačelnik najavljuje podršku i opštini Ranilug FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradonačelnik najavljuje podršku i opštini Ranilug FOTO: D. Ristić/OK Radio

O ovoj inicijativi nedavno se razgovaralo na okruglom stolu održanom prošle sedmice u Nišu, u okviru „unutrašnjeg dijaloga“ o Kosovu.

Tom prilikom, čelni ljudi Vranja, Sombora i Lučana su izrazili spremnost da doprinesu akciji podrške i pomoći 10 opština na Kosovu u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo.

Grad Vranje je već uputio finansijsku pomoć za završetak izgradnje crkve u maloj Kamenici kod Leposavića.

- Vranje i Leposavić su duže vreme gradovi pobratimi i ovo je nastavak naše saradnje.


Grad Vranje je za završetak izgradnje crkve u selu Mala Kamenica uputio finansijsku pomoć u iznosu od 100.000 dinara – kaže gradonačelnik Slobodan Milenković za OK Radio.

Tokom naredne nedelje, Milenković će se susresti sa predsednikom opštine Ranilug, na kojem će se razgovarati o pomoći i podršci i toj kosovskoj opštini.

- Na tom sastanku ćemo razgovarati o konkretnoj podršci, da li će to biti pomoć putem organizovanja stručnih seminara, kampova i boravka njihove dece kod nas ili će to biti finansijska podrška, odnosno donacija u opremi za njihove potrebe – rekao je Milenković.

Na okruglom stolu, koji je organizovala Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Radnom grupom Vlade Republike Srbije za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, gradonačelnik Milenković je istakao da je potreban pragmatičan pristup u odnosima srpskog i albanskog naroda.

- Dobar deo i sada aktivnih preduzeća iz Vranja ima svoje tržište i poslovne partnere na Kosovu i Metohiji.

Dalji rast i razvoj takvih biznisa treba podržati nacionalno i lokalno
- rekao je tom prilikom Milenković.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: