Vranje slavi oslobođenje u VELIKOM RATU

Lokalne vesti - Sreda 27.09.2017 - 09:48

Vranje će u sredu 4. oktobra obeležiti 99. godišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Na svečanoj sednici Skupštine grada biće dodeljeno priznanje Na svečanoj sednici Skupštine grada biće dodeljeno priznanje "4. oktobar"

Kako je predviđeno programom, obeležavanje ovog značajnog datuma u istoriji grada počeće u ponedeljak 2. oktobra, u Biblioteci "Bora Stanković" kada e sa početkom u 19 sati biti organizovana projekcija filma "Dragutin...Nathalie", autora Gorana Stankovića i Bojana Ranđelovića.

Ovaj film predstavlja osvrt na stradanje srpskih vojnika kroz slojevitu priču o Dragutinu Matiću, čuvenom srpskom izvidniku poznatijem kao "Oko sokolovo" i biljci-feniksu, Natalijinoj ramondi.
 
U utorak 3. oktobra u Galeriji Narodnog muzeja u 19 sati biće otvorena izložba "Stradanje Srba u Topličkom ustanku", koju je priredio Istorijski arhiv "31. januar".
 
Na Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u sredu 4. oktobra, u 8 sati, komandant 4. brigade Kopnene vojske pukovnik Slobodan Stopa organizovaće prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

U 9 časova u maloj sali Skupštine grada, prijem će organizovati i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima.

Svečana sednica Skupštine grada i dodela javnog priznanja "4.oktobar" biće održana u 10 sati, a odavanje pošte i parastos poginulim ratnicima u Prvom svetskom ratu je u 11 sati i 30 minuta na Spomen kosturnici na Šapranačkom groblju u Vranju.

U organizaciji Narodnog muzeja u Vranju, u 19 sati u Domu vojske, biće održana promocija zbornika "Bugarska okupacija juga Srbije u Prvom svetkom ratu (1915-1918)".
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: