VRANJE: Svečano zatvorena 10. ŠKOLSKA OLIMPIJADA (FOTO)

Lokalne vesti - Nedelja 15.05.2016 - 00:05

U Vranju su u nedelju, dodelom medalja najboljim ekipama i primopredajom olimpijske zastave, završene jubilarne 10. Školske olimpijske igre.

Preko 6.500 dece boravilo u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Preko 6.500 dece boravilo u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Vranje je ove godine ugostilo preko 6.500 učenika, pa su 10. olimpijske sportske igre učenika Srbije najmasovniji ovogodišnji sportski događaj u zemlji.

Igre je organizovao Savez  za školski sport Srbije u saradnji sa gradom domaćinom, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete.

Veliku podršku je pružili su i Četvrta brigada VS, Kancelarija EU u Srbiji i sponzori.

Jedan od njih, kompanija „Frikom“, svim školama učesnicama je podelila ukupno 2.000 fudbalskih, košarkaških, odbojkaških i vaterpolo lopti.

Fakultet za inženjerski menadžment, akreditovani centar Vranje je dodelio dve stipendije najboljim takmičarima 10. Školske olimpijade.

Na svečanosti su nastupili i članovi plesne grupe O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje i mališani iz vrtića „Čarolija“ iz Vranja.

Zatvarajući Školsku olimpijadu, gradonačelnik Vranja Zoran Antić je rekao da je Vranje tokom trajanja igara bilo zaista Evropa u malom.

- Nadam se da su se svi učesnici u našem gradu osećali prijatno i da im je Vranje bilo druga kuća i nadam se i da će kasnije doći da još jednom osete njegove čari – rekao je Antić.

Zatim je olimpijska zastava školskih igara, uz zvuke himne „Bože pravde“, spuštena sa jarbola.

Zastavu je gradonačelnik Antić predao Vladanu Vasiću, gradonačelniku Pirota, grada koji će za četiri godine biti domaćin naredne Školske olimpijade.

Antić je svom kolegi poželeo mnogo sreće u organizaciji igara.

- Zahvaljujem se gradonačelniku Antiću i gradu Vranju na odličnoj organizaciji igara i pozivam sve da se za četiri godine vidimo u Pirotu – rekao je Vladan Vasić.
 

    

    

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: