Vranje u akciji podrške DECI oboleloj od RAKA

Lokalne vesti - Četvrtak 08.02.2018 - 08:37

Vranje je jedan od četrdesetak gradova u Srbiji u kome će se, akcijom u centru grada, obeležiti 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

I Vranje se bori za bolesnu decu FOTO: Promo I Vranje se bori za bolesnu decu FOTO: Promo

Udruženje roditelja dece obolele od raka “Nurdor”, kao i prethodnih godina planira da, u cilju senzibilisanja javnosti o potrebama i problemima bolesne dece i njihovih porodica, organizuje niz humanitarnih događaja pod nazivom „I ja se borim!“

Na trgovima i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije će, uz prigodan muzički program, tačno u 13 časova, biti pušteni baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.

U Vranju će se ovaj događaj organizovati na platou izmedju OTP banke i Robne kuce.


U ovogodišnju akciju su se uključilo više vranjskih privatnih preduzetnika.

“Dekoracije Bubamara”, “Res Dekoracije Stošić” i Sanja Tomić su pomogli donacijama za balone i helijum.

“Yves Swiss” i “Make up Nails Dragana” doniraće šminku kojom će tokom akcije biti iscrtavana dečija lica, a “Danijela Radionica” će prodavati svoj nakit.

Marija Mara Dejanović će svojim slatkim proizvodima zasladiti akciju „I ja se borim!“, njoj će se pridružiti i “Pinjate Vranje”.
 
Prisutni će moći da sve proizvode plaćaju simboličnom cenom i na taj način doniraju novac za izgradnju Dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

- Svakoga dana jedno dete u Srbiji oboli od raka. Ne zna se zašto dolazi do razvoja raka kod dece, ali ohrabruje podatak da je u više od 70 odsto slučajeva moguće izlečenje.

Zato je obezbeđivanje adekvatnih uslova lečenja i kvaliteta života dece i njihovim porodicama glavna misija udruženja “Nurdor”
– navodi se u saopštenju udruženja “Nurdor”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: