Vranjske TRI SESTRE u Rusiji

Lokalne vesti - Utorak 07.02.2017 - 10:38

Komad pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja "Tri sestre", Antona Pavloviča Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgieva, uvršten je u selekciju 34. međunarodnog pozorišnog festivala klasike u Lipecku u Rusiji.

Izazov: Vranjanci će Čehova igrati u Rusiji FOTO: Pozorište Izazov: Vranjanci će Čehova igrati u Rusiji FOTO: Pozorište "Bora Stanković"

"Tri sestre" su tek druga predstava pozorišta "Bora Stanković", koja je pozvana na neki veliki međunaroni festival, kaže Bojan Jovanović, glumac vranjskog teatra.

- Festival organizuje Lipecki nacionalni akademski teatar drame i ove godine u oktoru će biti održan po 34. put.

Radi se o festivalu drama po klasičnim književnim delima i iako je međunarodnog karaktera, nije pravilo da svake godine ima gostovanja teatara iz drugih zemalja.

Zbog toga smo srećni i počastvovani pozivom za učešće
– kaže Jovanović.

“Tri sestre” su premijerno odigrane oktobra 2015. godine i pobrale su uspeh na prošlogodišnjem festivalu “Joakim Vujić", gde je osvojena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

U predstavi igra čitav glumački ansambl pozorišta “Bora Stanković”, a reditelj je gost iz Skoplja, Trajče Gjorgijev.

Kako pored nedostatka matičnog prostora, vranjsko pozorište kuburi i sa parama, za put u Rusiju će morati da računa na finansijsku pomoć.

- Obratićemo se Ministarstvu kulture, a očekujemo i da će gradsko rukovodstvo da pokaže razumevanje i da nam pomogne da dostojno predstavimo ime našeg teatra i našeg grada – kaže Jovanović.

Prethodno gostovanje pozorišta “Bora Stanković” u Rusiji bilo je 2010. godine sa takođe Čehovljevom predstavom “Paviljon broj šest”, kada je na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi osvojilo dve nagrade.

Festival u Lipecku održava se od 7. do 15. oktobra 2017. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: