Vranjski KARDINALI na EXITU!

Lokalne vesti - Četvrtak 23.06.2016 - 09:49

Mladi i sve uspešniji rok bend uz Vranja „Cardinal Point“ nastupiće na ovogodišnjem „Exit“ festivalu, saznaje OK Radio iz redova ovog sastava.

I Vranjanci na EXIT-u FOTO CP promo I Vranjanci na EXIT-u FOTO CP promo

Vranjski Kardinali popeće se 8. jula na „Future shock“ binu najboljeg evropskog festivala, pred publikom iz celog sveta.

Vranjanci su među 40 izvođača koji su ove godine izabrani na regionalnom Play@EXIT konkursu za mlade muzičare. Za nastup u ovoj kategoriji na najpoznatijem festivalu u Srbiji prijavilo se nekoliko hiljada muzičara.

Ovaj južnjački rok sastav čine vokal i gitarista Miodrag Dimitrijević Šima, bubnjar Milan Stojković Zverko, bas gitarista Dejan Mitić Beci i gitarista Milan Stefanović Buca.

U taboru benda „Cardinal Point“ vest da će nastupiti na „Exitu“ primlljena je euforično, kaže za OK Radio njihov frontmen Šima.

- Eto, dočekasmo i mi da promovišemo svoj bend i naš grad na najvećoj sceni u Srbiji.

„Exit“ je naš najveći festival i ovo je jedinstvena prilika da osetimo vajb koji ova manifestacija emituje već godinama unazad
– srećan je Šima.


Momci iz benda su već neko vreme na turneji i dobro su uvežbani, tako da neće biti nekih naročitih priprema za nastup na „Exitu“.

- Nama je svejedno da li sviramo pred 30 ili 3.000 ljudi, nastupamo li u klubu ili na festivalu, mi uvek dajemo maksimum od sebe.

Verujem da će svirka biti odlična i očekujem dobro zezanje.

Imamo ljude u Novom Sadu koji vole našu muziku i koji nas zovu na svirke, tako da ćemo se truditi da ostavimo što bolji utisak, jer se ovakve prilike ne ukazuju svakog dana
– kaže Šima.

„Cardinal Point“ su ovo proleće proveli na turneji kojom promovišu svoj ambiciozni debi album „Spit on trust and reliance“.

Nakon koncerata po Srbiji i Makedoniji, Kardinali su nastupali  i u Bugarskoj na „Kapana“ festu.

 

Cardinal point do sada je osvojio dve nagrade na Zajecarskoj Gitarijadi, nastupali su na Beer Festu, Jelendemo Festu, Gitarijadi Ratkovo, Reload Festivalu, na "Pin konfereciji" u okviru festivala "Taksirat" u Skoplju, na "Belgrade Demo Fest-u" osvojili su prvo mesto po oceni novinara, a drugo mesto po oceni žirija.

Njihov debi album "Spit On Trust And Reliance" objavila je izdavačka kuća Nocturne Media prošle godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: