Vranjski radikali traže trg PATRIJARHA PAVLA

Lokalne vesti - Utorak 09.02.2016 - 13:17

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju pokrenuo je inicijativu da neka od gradskih ulica ili trgova u gradu dobije ime po preminulom srpskom patrijarhu Pavlu.

Mlade snage radikala u Vranju FOTO D. Ristić Mlade snage radikala u Vranju FOTO D. Ristić

Predsednik Okružnog odbora radikala Goran Čvorović je rekao da je ovakav korak možda trebalo preduzeti i ranije.

- Na ovu inicijativu smo podstaknuti u momentu kada ministar prosvete Srđan Verbić predlaže da se broj časova verske nastave smanji, odnosno ukine u pojedinim razredima, što je po nama, direktan udar na pravoslavlje, porodicu i državu – rekao je Čvorović.

Aktivisti SRS-a će krenuti sa prikupljanjem potpisa za ovu peticiju, koju će predati nadležnoj komisiji na razmatranje.


Kako je rekao Čvorović, radikali su za ovu inicijativu dobili blagoslov Eparhije vranjske, koja će podržati akciju.

- Koja ulica ili trg treba da dobije ime pokojnog Patrijarha, razmatraće se naknadno, a najzgodnije bi bilo da to bude trg, da građani ne bi morali da menjaju lična dokumenta – predložio je Čvorović.

Na novinarsko pitanje o mogućim izbornim koalicijama, Čvorović je rekao da SRS principijelno ne pravi predizborne koalicije ni na republičkom, ni na lokalnom nivou.

- Koalicija je jedino moguća u Preševu, Bujanovcu i Bosilegradu, gde bi se naši kandidati našli na jednoj, srpskoj listi.

Što se tiče postizbornih koalicija, SRS na lokalu može sa svima koji će raditi pre svega u interesu građana i čiji će se progam umnogome slagati sa našim programom – rekao je Čvorović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: