Vučić i Antić otvorili Geox (FOTO)

Lokalne vesti - Nedelja 31.01.2016 - 15:06

U nedelju je, u povodu Dana grada Vranja, svečano otvorena fabrika obuće Geox.

Svečano otvaranje Geoxa; Foto: D. Ristić Svečano otvaranje Geoxa; Foto: D. Ristić

Fabriku su simbolično otvorili, presecanjem vrpce, premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Vranja Zoran Antić i jedan od većinskih vlasnika Geoxa, gospodin Moreti.

Na otvaranju su bili prisutni i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije Željko Sertić i Dušan Vujović, članovi porodice Moreti, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, mnogobojni gradski i republički funkcioneri i okupljeni građani, mahom pristalice SNS-a i SPS-a.

Gospodin Moreti i ambasador Manco su govorili o značaju nove fabrike, ne samo za grad Vranje, već i za celokupni sistem Geox, kao i za dobre odnose Italije i Srbije.


Gradonačelnik Antić je rekao da dolazak svetski poznate kompanije Geox u Vranje ne znači samo 1.250 novih radnih mesta, već i kontinuirani razvoj i primenu savremene poslovne politike.

- Ovaj dan predstavlja veru i nadu Vranjanaca u bolje sutra – rekao je Antić.

Premijer Vučić je naglasio da vlada Srbije ulaže značajne napore da oživi jug Srbije, dajući posebne subvencije investitorima koji odluče da ulažu u ovaj deo zemlje.

 

Preijer je čestitao i radnicima Geoxa, poželeo im mnogo sreće i bolje plate.


- Želim i da ovom prilikom i podstaknem Vranjance da se hrabrije upuštaju u privatni biznis – poručio je Vučić.



On je najavio i nove investicije na jugu Srbije i to prvenstveno u tekstilnoj industriji.

Na kraju svečanosti, Vučić se obratio okupljenim pristalicama SNS-a i najavio otvaranje nove fabrike, ne precizirajući o kojoj fabrici je reč.

- Videćemo se već za mesec dana – poručio je premijer.

 

  

  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: