VUČIĆ: Ovakva zahvalnost retko se viđa! (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 07.04.2016 - 14:58

Vranje - Premijer u tehničkoj Vladi Srbije Aleksandar Vučić posetio je u četvrtak Vladičin Han gde je pustio u rad dve nove fabrike.

Vučić i Moris Danon, predsednik kompanije Teklas, puštaju fabriku u rad FOTO: S. Tasić Vučić i Moris Danon, predsednik kompanije Teklas, puštaju fabriku u rad FOTO: S. Tasić

Na početku posete Vučić je obišao novu hladnjaču i novi skladišni prostor za voćne koncentrate u koji je “Nectar” uložio oko sedam miliona evra.

Vučić je potom obišao i fabriku za proizvodnju sireva “Belanova”, kao i “Smelting”, čije je mašine pustio u pogon.

Vučić je na kraju otvorio i fabriku turske kompanije "Teklas automotive", koja proizvodi gumene delove za automobile, a čija će ukupna investicija biti 11,35 miliona evra, za period od tri godine.

Govoreći o značaju ove investicije za Vladčičin Han i okolinu, premijer je rekao da vidi da su radnici presrećni što imaju mogućnost da rade.

- Ovakvu zahvalnost, investitori mogu retko gde sresti. Ova fabrika nije kraj investicija za Vladičin Han i jug Srbije.

Vlada želi da se svaki građanin Srbije, bilo da živi u Vladičinom Hanu ili Beogradu, zna da država čini podjednako za svakog od njih.

Vlada je dala 4,7 miliona evra subvencija za "Teklas automative" da bi radnici u Vladičinom Hanu imali budućnost i nedvosmisleno znali da mogu da ostanu da žive ovde i da će njihova deca imati gde da rade i dobro i pristojno žive - rekao je Vučić.

Inače, “Teklas automotive” će u prvoj fazi uposliti 400 radnika, dok “Smelting” planira 60.

Najvaljeno je da će “Nectar” u sezoni otkupa voća angažovati još 300, a “Belanova” dodatnih 50 ljudi.
 

    

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: