VUČIĆ: Sve gotovo za DVE godine! (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 28.11.2015 - 15:45

Premijer Aleksandar Vučić otvorio je u subotu deonicu Koridora 10 kod Vranja, dugačku oko 26 kilometara.

Vučić na otvaranju deonice FOTO D. Ristić Vučić na otvaranju deonice FOTO D. Ristić

Deonica je otvorena u blizini petlje kod Suvog Dola, a nalazi se na delu puta od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca kod Vranja.

Otvaranju su pored Vučića prisustvovali potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, predstavnik Svetske banke Toni Verheijen,  direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović, predstavnici izvođača radova, grčke firme Terna i mnogobrojni građani.

Sudeći po mnogobrojnim zastavama i stranačkim obeležjima, među okupljenima su prednjačili članovi i simpatizeri SNS-a, predvođeni celokupnim lokalnim rukovodstvom ove stranke.

Do lica mesta je organizovan prevoz autobusima, a pored vozila Kavim Jedinstva, primećeni su i autobusi leskovačkih, čačanskih i beogradskih tablica.

Predstavnik grčke Terne je uručio ključeve automobila, kao donaciju ove firme Centru za razvoj usluga socijalne zaštite Vranja.

Predstavnik Svetske banke Toni Verheijen istakao je da je Koridor 10 od ključne važnosti za saobraćajnu mrežu Srbije i njenu povezanost sa Evropom, a samim tim i za njen ekonomski razvoj i da je Svetska banka bila srećna da pomogne kreditom od 388 miliona dolara, znanjem i stručnošću.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je rekao da je ovo veliki dan za Srbiju i da će i pored skepse mnogih i svih problema, prvenstveno sa eksproprijacijom, kompletan autoput biti završen najkasnije do marta 2017. godine.

Vučić je istakao i da je saobraćajna infrastruktura ujedno i važno ulaganje u budućnost i najavio u naredna četiri meseca nove investicije u Vranje, sa 2.000 novozaposlenih, i Vladičin Han sa novih 400 radnika.

Inače, deonica autoputa je dužine 26,3 km sa 24 mosta, šest nadvožnjaka i petljom Vranje sa svojim krakovima dužine 1,35 km.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: