Vukašin Obradović ovogodišnji VITEZ POZIVA

Lokalne vesti - Utorak 12.12.2017 - 08:17

Vranje - Vukašin Obradović, vlasnik i glavni i odgovorni urednik nedavno ugašenog nedeljnika „Vranjske“, jedan je od dobitnika nagrade „Vitez poziva“ za 2017. godinu.

Vukašin Obradović FOTO: S. Tasić/OK Radio Vukašin Obradović FOTO: S. Tasić/OK Radio

Nagrade "Vitez poziva" za 2017. godinu uručene su u nedelju na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, tradicionalno na Svetski dan ljudskih prava, objavila je agencija Beta.

Pored Obradovića, ove nagrade su uručene i profesoru kliničke psihologije Miklošu Birou i književniku i aforističaru Milanu Simiću.

Izvršni direktor nevladine organizacije Liga eksperata (Lex) koja dodeljuje to priznanje Božo Prelević rekao je da je svim dosadašnjim laureatima zajedničko da su težili "univerzalnom dobru" i da su istrajno i uporno težili svojoj viziji i da su "pojedini platili cenu svoje vizije".

Vukašin Obradović je podsetio da su “Vranjske” osnovane 8. decembra 1994. godine kao jedini nezavisni medij na jugu Srbije.

- Da su poživele još koji mesec slavile bi 23 godine postojanja. Na žalost u ovom vremenu zla i terora nad medijima nismo doživeli taj jubilej.

Ali ovu nagradu dele svi koji su makar na najmanji mogući način, makar podrškom, doprineli da “Vranjske” budu to što jesu
– kazao je Obradović.

On je dodao da su vitezovi ove profesije svi oni koji nastavljaju borbu za slobodu medija.

Nagradu "Vitez poziva" dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata (Lex), a nagradu čine medalja sa Aleksandrijskim svetionikom, rad vajara Miroljuba Stamenkovića i povelja.
 
Ove godine lauretima je uručena i knjiga "Neću da čutim" autora Biljane Stepanović.


O dobitnicima nagrade je odlučivao žiri u čijem sastavu su bili Čedomir Čupić, Vida Ognjenović, Ratko Božović, Vladimir Goati, Vlastimir Matejić, Vesna Rakić-Vodinelić i članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić.

Dobitnici nagrade prošle godine bili su Laslo Vegel, Miodrag Majić, Dušan Petričić i Dušan Teodorović.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: