Vulin: JUMKO ponovo motor razvoja JUGA SRBIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 01.02.2018 - 13:14

Uz prisustvo visokih državnih i lokalnih zvaničnika, kompanija „Jumko“ iz Vranja je u četvrtak otvorila novi pogon konfekcije u Bujanovcu, u kojem će biti upošljeno 64 radnika.

Posao za 64 radnika u Bujanovcu FOTO: D. Ristić/OK Radio Posao za 64 radnika u Bujanovcu FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svečanom otvaranju su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanici Slaviša Bulatović i Nenad Mitrović, funkcioneri Vranja i Bujanovca i menadžment „Jumka“.

Ovo je prvi pogon koji vranjska kompanija otvara u Bujanovcu nakon 18 godina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je naglasio da je „Jumko“ ponovo onakav kako zaslužuje da bude i to zahvaljujući naporima predsednika Vučića, Vlade i poslovodstvu i zaposlenima u kompaniji.

- „Jumko“ je ponovo motor razvoja juga Srbije i ovim pokazuje koliko je uspešan i koliko može da bude uspešan baš tamo gde je najteže i gde treba najviše posla i radnih mesta.

Posao opremanja uniformama naše vojske je dobio „Jumko“ i radi ga izuzetno dobro, što za rezultat ima činjenicu da je naš vojnik dobro opremljen kako nije bio dugo vremena.

Mi smo doneli planove i za nove uniforme za pripadnike specijalnih jedinica, vojne policije i izviđača koji imaju posebne potrebe i to po standardima svih svetskih armija
– izjavio je Vulin najavivši raspisivanje međunarodnog konkursa za idejno rešenje novih radnih uniformi koje bi trebalo da odražava duh tradicije, ali i duh novog vremena.

Za Vojsku Srbije je važno da je rešeno strategijsko pitanje pouzdanog snabdevanja uniformama, rekao je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

- Ovo je dokaz da domaće firme mogu da odgovore strogim zahtevima i kriterijumima koje treba ispuniti da bi vojničku uniformu nazvali kvalitetnom.

Do sada smo iz „Jumka“ dobili oko 55.000 kompleta uniformi, a naše potrebe su za još otprilike toliko, ali mi želimo da idemo i dalje
– kazao je Diković.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je rekao da je „Jumko“ jedno od 11 strateških preduzeća čiji je status rešavalo ovo ministarstvo.

- Nisam siguran da je bilo puno onih koji su pre četiri godine verovali da ćemo danas otvarati još jedan pogon i to ovde u Bujanovcu.

Očekujemo da u narednim nedeljama i proširimo pogon Balistike onako kako smo u decembru obećali i ja zaista verujem da ćemo sve ono što smo zacrtali u „Jumku“ i uraditi
– rekao je Stevanović i dodao da je ponosan na činjenicu da je struktura zaposlenih nacionalnih mešovita kao i struktura ovdašnjeg stanovništva.
 
- Ovo je značajan događaj za našu kompaniju koja je uz podršku Vlade i predsednika Srbije, ministarstava odbrane i privrede trenutno ima popunjene gotovo sve kapacitete za ovu godinu.

U ovom pogonu će biti zaposlena 64 radnika i, što je najbitnije, svi su sa teritoriji opštine Bujanovac
– rekao je generalni direktor „Jumka“ Branislav Trajković.

Prema najavama menadžmenta, za otprilike dve nedelje će početi i rad u drugoj smeni, a razmišlja se i o širenju kapaciteta u narednom periodu.
 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: