Zabrana parkiranja na kolovozima u Vranju!

Lokalne vesti - Četvrtak 16.04.2015 - 10:40

Gradsko veće Vranja na svojoj 122. sednici donelo je odluku da Direkcija za izgradnju razmotri mogućnost potpune zabrane parkiranja i zaustavljanja vozila na kolovozu u pojedinim ulicama u gradu.

Nema više parkiranja na kolovozima? Foto T. Stamenković Nema više parkiranja na kolovozima? Foto T. Stamenković

Reč je o Partizanskoj,Vula Antića, Beogradskoj, Kralja Stefana Prvovenčanog od nove Pošte, Ivana Milutinovića, Lole Ribara i Lenjinovoj.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kaže da su javne garaže prazne, a da je zabrana parkiranja na kolovozu odavno praksa većih gradova u Srbiji.

- Direkciji za izgradnju se predlaže da uvede univerzalnu dnevnu kartu za parkiranje za sve zone na nivou grada.

Prilikom rešavanja problema parkiranja u gradu razmotriće se i mogućnost  angažovanja sistema „šapa“, ili „kraba“ radi bezbednosti vozila, uz pripremu elaborata  o opravdanosti uvođenja tog sistema – kaže Stojančić.

Prema njegovim rečima formirana je služba, koja će pripremiti predlog prenamene garaže „Tekija“ zbog njene neisplativosti , kako bi se taj prostor koristio na način koji bi donosio  prihod i povratio sredstva  koja su uložena u njenu izgradnju.

Rok za izvršenje ovog zaključka je maj 2015. godine

Na 122.  sednici na kojoj je razmatrano osam tačaka zaključeno je da se sa dekanom Učiteljskog fakulteta i direktorkom Gimnazije reguliše pitanje parkiranja vozila na sportskom terenu  na platou između Gimnazije i Učiteljskog fakulteta.

- Pošto je taj deo vlasništvo Učiteljskog fakulteta da se ta institucija izjasni da li će taj deo koristiti i u koje svrhe.

Spremni smo da kao grad preuzmemo  to zemljište i vratimo ga u prvobitno stanje, jer je tu bio teren za male sportove – kaže Stojančić.

Stojančić je za 22. april najavio sednicu Skupštine na kojoj će naći  čak 70 tačaka dnevnog reda.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: