Žapsko odsečeno od sveta

Lokalne vesti - Utorak 07.02.2017 - 09:02

Lokalni put od Vranja do sela Gornje Žapsko, nakon obilnog snega i poslednje kiše je u tako lošem stanju, da od utorka ujutru autobusi više ne saobraćaju na ovoj liniji, saznaje OK Radio.

Da li će i Žapsko dočekati nov asfalt? FOTO: vranje.org.rs Da li će i Žapsko dočekati nov asfalt? FOTO: vranje.org.rs

Meštanin Gornjeg Žapskog Novica Mitić kaže za OK Radio da su poslednje kiše, iako ne previše obilne, dokrajčile ovaj put.

- Velike količine snega tokom januara i ove poslednje kiše su uzrokovale da put više nije za upotrebu.

Od utorka ujutru više ne saobraća ni autobus, tako da se meštani snalaze kako znaju i umeju, a neki idu čak i peške na posao
– navodi Mitić.

Prema njegovim rečima, najkritičnije tačke su u Crnom Lugu i u Donjem Žapskom, gde je voda skroz skinula sloj asfalta i napravila velike jaruge.

Meštani su se i ranije u više navrata obraćali za pomoć nadležnim organima, ali bez rezultata.

- Još jesenas smo se preko naše Mesne zajednice obraćali i Direkciji za izgradnju, dok je još postojala, kao i gradskim većnicima, ali niko nije ništa preduzeo – kaže Mitić.

Direktor sektora za puteve vranjskog „Vodovoda“ Dejan Stanojević kaže da su, nakon gašenja Direkcije za izgradnju, još uvek nisu jasno podeljene nadležnosti upravljanja lokalnim putevima.

- Za neki dan treba da imamo sastanak na tu temu, pa ćemo tačno znati da li će to sve pripasti „Vodovodu“ ili i nekom drugom.

Ja upravo krećem na lice mesta, pa ćemo videti šta možemo da uradimo da saniramo stanje kod Žapskog
– kaže Stanojević.

Grad Vranje već više od dva meseca nema većnika za infrastrukturu, nakon što je Marjan Stanković sa te dužnosti prešao na mesto direktora „Parking servisa“.

Poslove iz ove oblasti privremeno obavlja pomoćnik gradonačelnika Slavoljub Stojmenović, koji je bio nedostupan za komentar o ovom problemu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: