ZMIJE i na ŠETALIŠTU!

Lokalne vesti - Nedelja 20.08.2017 - 13:02

Komunalna policija Vranja i Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana organizovali su u subotu edukaciju na gradskom šetalištu o zmijama Srbije.

Sa lica mesta FOTO D. Ristić/OK Radio Sa lica mesta FOTO D. Ristić/OK Radio

Vladica Stanković, predsednik hanskog udruženja je zainteresovanima govorio o vrstama zmija koje se mogu naći u našoj zemlji.

On je istakao koliko su zmije korisne životinje, kako su važan činilac u lancu ishrane u prirodi i da se zbog toga ne smeju ubijati.

Istivremeno, održao je i kratko predavanje o tome kako sebi pružiti prvu pomoć u slučaju ujeda otrovnice.

Atrakcija ovog neobičnog dešavanja u centru grada bio je karpet piton Đole, dug oko dva metra, sa kojim su se najhrabriji, pretežno mališani i fotografisali.

Pored Đoleta, na štandu udruženja bilo je izloženo još pet vrsta neotrovnih zmija, a građanima su deljeni i informativni flajeri.

Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije kaže da je cilj edukacije razbijnje straha i predrasuda o zmijama kod ljudi.

- Znate i sami da je prethodnih meseci bilo pojačano prisustvo zmija na teritoriji grada.

Građani su često reagovali uspaničeno i ovo je prilika da razbiju strah i saznaju nešto više o gmizavcima koje mogu da sretnu u našoj zemlji.

Odziv je izuzetan, naročito najmlađih i mogu da kažem da je ova akcija uspela u potpunosti
– kaže Tašković.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: