Zvanično: SOCIJALISTI dobijaju NOVE FUNKCIJE

Lokalne vesti - Sreda 24.01.2018 - 12:47

Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora SPS-a u Vranju, predstavio je na otvorenom danu za medije ove partije nove funkcionere gradske vlasti iz redova socijalista.

Nebojša Zupančić, Zoran Antić i Žikica Antanasijević FOTO: D. Ristić/OK Radio Nebojša Zupančić, Zoran Antić i Žikica Antanasijević FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na osnovu koalicionog sporazuma između SNS-a i SPS-a, potpisanog pred sam kraj prošle godine, vranjski socijalisti su obelodanili imena svojih kandidata za funkcije u gradskoj vlasti Vranja.

U Gradskom veću, socijalisti će imati tri mesta, a za sada su poznata dva imena.


U resoru za nacionalne manjine i nevladine organizacije, dosadašnjeg većnika Dejana Bajramovića zameniće Dejan Ivanović, diplomirani profesor fizičke kulture, dok će resor privrede i preduzetništva od Gorana Kostića preuzeti Nebojša Zupančić, ekonomista i preduzetnik.

Mesto pomoćnika gradonačelnika za privredu, rad i zapošljavanje na kojem je do sada bio Zoran Velinović, dobiće Žikica Antanasijević, diplomirani inžinjer poljoprivrede.


Ova imenovanja bi trebalo da uslede u dopuni dnevnog reda na sednici Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak.

Na istom zasedanju će, takođe kao dopunska tačka dnevnog reda, biti imenovani novi direktor Sportske hale Boban Mladenović, diplomirani ekonomista i diplomirani pravnik Ivana Tasić, na mesto direktorke Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Ova dva predloga socijalista su odobrena od strane Komisije Skupštine grada za mandatno – imunitetska pitanja i imenovanja.

Takođe, socijalisti su dobili i mesto predsednika Skupštine Privrednog društva „Slobodna Zona“, na koje će biti imenovan inžinjer mašinstva Vladimir Simonović.

Vranjski SPS će dobiti i poziciju zamenika Gradske uprave, ali ime budućeg nosioca ove funkcije nije saopšteno, jer, kako je objasnio Antić, „nije uputno saopštavanje imena, jer se za ovu funkcija kandidat bira po konkursu“.

Po rečima prvog socijaliste Vranja, SPS ne želi da ni u jednom momentu podriva interese svog najvećeg koalicionog partnera.

- Naš interes je da SNS u punom kapacitetu obavlja svoje funkcije na pozicijama koje su zauzeli i da SPS zauzme učešće u vlasti na mestima gde možemo da odgovorimo našim kvalitetnim kadrovima.

Na tim pozicijama mi možemo da našim prijateljima iz SNS-a damo podršku drugačijim i kvalitetnim rešenjima u budućem periodu
– naglasio je Antić.

On je rekao i da je bilo razgovora i o drugim funkcijama koje bi trebalo da zauzmu ovdašnji socijalisti, prevashodno u javnim preduzećima i javnim ustanovama, ali o tome još uvek nema dogovora.

- Sve o čemu se spekuliše u javnosti, nije verodostojno niti validno, ali kada budemo imali konkretna imena za još dva javna preduzeća i dve javne ustanove, saopštićemo zvanično.

Nije prijatno da se neka imena provlače kroz javnost, ali će u narednih 15 do 20 dana biti daljih razgovora o novim imenovanjima i u upravnim, nadzornim i školskim odborima
– rekao je Antić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: