Aktivisti pretučeni posle incidenta na tribini SNS-a

Nacionalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 07:48

Na tribini u Beški u organizaciji Srpske napredne stranke, na kojoj je trebalo da govori Veselin Šljivančanin koji je u Hagu osuđen za ratne zločine, došlo je do incidenta, a nakon toga i do napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava.

Incident na tribini; FOTO: n1 info printscreen Incident na tribini; FOTO: n1 info printscreen

Tribina je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori, i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: “Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama”.

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini su pocepali plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje. Iz sale je tada izbačena i ekipa televizije N1.

Aktivisti Inicijative kažu da su ih ispred, krupni mladići tukli i šutirali, kao i da su im uništili deo automobila.  

Anita Mitić iz Inicijative mladih za N1 kaže da je svih devetoro aktivista koji su došli u Bešku, povređeno, od kojih je dvoje zavšilo u Hitnoj pomoći.

"Nasilno su nas izgurali napolje. Napolje nas je pratilo, već u hodniku samom, nekoliko muškaraca koji su nastavili da nas tuku.

Ozbiljno da nas tuku. Mi smo počeli da bežimo. Kada smo počeli da bežimo, oni su krenuli za nama, uhvatili su nas troje", kaže Anita.

"Jednog mog kolegu koji je sada u Urgentnom centru i dalje – ide na skener glave, su počeli da šutiraju na podu. Ja sam uletela sa koleginicom u auto i uspela da ih nekako rasteram, dok su oni lomili bukvalno nama auto.

Svih devetoro smo dobili batine, a samo su ovo dvoje dobili najviše batine", objšnjava ona.

Na lice mesta izašla je i policija koja je izvršila uviđaj i uzela izjave od aktivista Inicijative.
 

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: