BG: Ratno stanje zbog utakmice

Nacionalne vesti - Petak 16.01.2015 - 20:05

Načelnik policijske uprave Beograda Miladin Despotović izjavio je da su, zbog procene da je košarkaški meč Crvena Zvezda – Galatasaraj utakmica visokog rizika, bezbednosne mere u gradu pojačane.

Meč obezbeđuje Žandarmerija (Foto: novosti.rs) Meč obezbeđuje Žandarmerija (Foto: novosti.rs)

- Angažovan je adekvatan broj policajaca i primenićemo rigorozne mere kontrole, kako bismo predupredili bilo koju vrstu incidenta. Ceo događaj biće sniman, biće korišćeni metal detektori, preduzećemo mere pre, za vreme i posle utakmice - kazao je Despotović.

On je dodao da će biti biti pojačano prisustvo pripadnika policije u gradu, kod važnih objekata, a najviše u blizini i u samoj Areni.

U Areni su pored redarske službe, pripadnici Žandarmerije koji su organizovani u dva prstena.

U prvom prstenu su uniformisani pripadnici Žandarmerije, dok su u drugom prstenu pripadnici specijalističkih četa Žandarmerije u civilu.

U Areni su pored policije prisutani i tužilac i sudija za prekršaje, kako bi svi koji budu pravili incidente bili momentalno procesuirani.

Utakmici prisustvuje i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Jedan navijač Crvene zvezde ubijen je krajem novebmra 2014. godine tokom utakmice ova dva kluba u Istanbulu, a za taj zločin optužen je jedan navijač Galatasaraja.

Do sada niej bilo incidenata, ali se sa tribina čuju povici "Ubi, ubi Turčina".
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: