Fijat ponudio povećanje zarade za devet odsto

Nacionalne vesti - Ponedeljak 24.07.2017 - 08:49

Kako N1 nezvanično saznaje, u sadržaju ponude poslovodstva fabrike Fijat i Vlade Srbije radnicima stoji da zarada bude povećana za 9 odsto - i to tri odsto sada, i još šest odsto u februaru.

Ponuda radnicima: Tri odsto odmah, šest u februaru FOTO: Insajder printscreen Ponuda radnicima: Tri odsto odmah, šest u februaru FOTO: Insajder printscreen

To bi značilo da se bruto osnovica povećava sa 38.000 na 41.000 dinara.

Bonus efikasnosti dobiće u februaru. Inače, Samostalni sindikat će svakom svom članu koji je bio u štrajku isplatiti 1000 dinara po danu, saznaje N1.

Pregovori sa FCA uz posredovanje premijerke Ane Brnabić počeli su u sredu 19. jula u Vladi Srbije pošto su posle sastanka sa Brnabićevom u Kragujevcu štrajkači doneli odluku o prekidu štrajka i početku pregovora s poslodavcem.

Štrajk u FCA počeo je 27. juna jer su radnici tražili povećanje plate, reorganizaciju proizvodnje i rasterećenje, isplatu bonusa efikasnosti i da poslodavac pokriva troškove prevoza van standardnog radnog vremena.

N1 info, Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: