Gojković kritikuje preletače

Nacionalne vesti - Četvrtak 13.11.2014 - 11:21

Maja Gojković, koja je dosad promenila šest partija, kritikovala je u sredu poslanike koji “olako menjaju stranke” ili narodski rečeno “preletače”.

- U redu je da promenite stranku zato što se više ne slažete s politikom koju ona vodi. Ali ono što se desilo u Vojvodini, gde su poslanici preko noći prešli u DS, govori da su u igri neki drugi motivi, a ne politička odluka. To mora da bude strogo sankcionisano da se više ne bi ponavljalo - rekla je Gojkovićeva.
 
Demokratska stranka odgovorila je na to primećujući da je Gojkovićeva poslednja koja može da govori o političkom moralu, budući da je rekorderka po broju promenjenih stranačkih dresova, ali i da je „jedina koja je prebegla i iz stranke koju je lično osnovala i time izdala samu sebe.“
 
Gojkovićkin je 1990. Blia u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine. Odatle je prešla u SRS. U vreme dok su Šešelj i Nikolić 1995. služili tromesečnu zatvorsku kaznu zbog političkog delovanja, stranku je vodila upravo potpredsednica Gojković. Ona je kasnije kao član SRS-a postala gradonačelnik Novog Sada, kada je osnovala GG „Maja Gojković“. 
 
GG “Maja Gojković” je kasnije postala Narodna partija, koja je ušla u koaliciju sa DSS-om i Novom Srbijom. Na izbore 2012. Gojković je izašla u koaliciji sa URS-om, ali je tu saradnju prekinula kada je posle izbora sa DS-om samostalno pregovarala. GOjkovićeva iste godine napušta sopstvenu stranku i prelazi u SNS.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: