Grabar-Kitarović: U Vučiću napokon imam pravog sagovornika

Nacionalne vesti - Subota 17.06.2017 - 12:14

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "napokon" ima pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore.

Grabar-Kitarović: Dobro da se ne lažemo FOTO: Profimedia Grabar-Kitarović: Dobro da se ne lažemo FOTO: Profimedia

"Sada smo predsednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore.

Ponoviću i ono što sam kazala u Vukovaru: Vreme je da Hrvatska i Srbija podvuku crtu u odnosima i pronadjemo zajedničke interese za saradnju", rekla je hrvatska predsednica u intervjuu za riječki Novi list.

Ona je dodala da "ne treba glumiti prijateljstvo, nego rešavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak".

"Složila bih se s jednom izjavom predsednika Vučića o odnosu Hrvata i Srba: Bar je dobro da se ne lažemo", rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je u intervjuu odbacila kritike medija da se prilikom nedavnog susreta s američkim predsednikom Donaldom Trampom na samitu NATO u Briselu "laktala" da bi stala u prvi red i dodala da je "guranje u prve redove" njen posao.

Na pitanje o situaciji u BiH, hrvatska predsednica je rekla da su "opstanak i položaj Hrvata od izuzetne važnosti i za samu opstanak Bosne i Hercegovine" i da "bez Hrvata nema BiH".

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: