Granice Srbije nisu zatvorene

Nacionalne vesti - Nedelja 21.02.2016 - 19:28

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je u nedelju da srpske granice nisu zatvorene, ali da će od ponedeljka migranti sa ratom zahvaćenih područja moći da se kreću zapadno-balkanskom rutom isključivo uz potvrdu sa pečatom i fotografijom, koju će dobiti na granici Grčke i Makedonije.

Ulazak samo na prelazu Preševo; Foto: AFP Ulazak samo na prelazu Preševo; Foto: AFP

„Srpske granice nisu zatvorene i u Republiku Srbiju mogu ući svi građani koji poseduju važeću putnu ispravu i vizu ako je to potrebno.

Izbeglice sa ratnih područja u Srbiju mogu ući isključivo na graničnom prelazu Preševu”, rekao je Rebić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je rekao da je u ovom trenutku važno da „zemlje na ruti kretanja iskažu jedinstvo i zajedno sprovedu sve mere” kako bi spremne dočekale letnji i prolećni talas u okviru koga se očekuje veći broj migranata.

„U ovom trenutku u Srbiji se nalazi između 120 i 150 ekonomskih migranata koji ne mogu napustiti Srbiju i njima ostaju dve mogućnosti ili da apliciraju za azil ili da se u skladu sa važećim propisima vrate u zemlje iz kojih su došli”, kazao je Rebić.

Kako je ranije najavljeno, od ponedeljka, 22. februara jedina legalna ruta za ulazak migranata sa Bliskog istoka koji putuju u neku od zemalja Evropske unije je grčko-makedonska granica i svi ostali prelazi biće nelegalni, a migranti će biti vraćani nazad.

„Od ponedeljka na granici Makedonije i Grčke sve zemlje koje su u Zagrebu potpisale izjavu vršiće zajedničku profilaciju, što znači da će migranti sa ratom zahvaćenih područja moći da se zapadno-balkanskm rutom isključivo kreću uz potvrdu”, kazao je Rebić.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: