Kinezi kupuju 18 srpskih preduzeća

Nacionalne vesti - Četvrtak 18.12.2014 - 09:52

Kineske kompanije zainteresovane su za kupovinu 18 od 502 preduzeća u Srbiji, a najveće interesovanje pokazali su za privatizaciju kruševačke fabrike "14. oktobar" i "Prve petoletke" iz Trstenika, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

(Foto: mc.rs) (Foto: mc.rs)

- Kineski premijer je tražio od nas da mu dostavimo koja su to naša preduzeća i koje njihove kompanije su zainteresovane, da bi se dao jedan dodatni podsticaj svemu tome - rekao je Antić.

Antić je izjavio i da je izgradnja nove termoelektrane Kostolac B3 kapitalni projektat koji će suštinski uticati na stabilnost elektroenergetskog sistema Srbije.

- Ta termoelektrana instalisane snage 350 megavata, koja će biti praćena povećanjem proizvodnje uglja i proširenjem kopa Drmno, bez ikakve dileme je kapitalni projektat koji će suštinski uticati na stabilnost našeg elektroenergetskog sistema - rekao je Antić.

On je dodao i da se tokom poplava pokazalo da, u uslovima koji izlaze iz okvira redovnog funkcionisanja, postoje dodatne potrebe za električnom energijom.

- Ako tome dodamo i procenu da će nakon 2020. godine doći do povećanja potrošnja električne energije, Srbija bez dileme mora graditi nova energetske objekte – rekao je  Antić.

 

B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: