Matićevoj određen pritvor od 30 dana

Nacionalne vesti - Četvrtak 27.03.2014 - 18:19

Jasna Matić i još troje bivših rukovodilaca SIEPA saslušani su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je određen pritvor od 30 dana.

Matićevoj određen pritvor od 30 dana Matićevoj određen pritvor od 30 dana
Njih četvoro uhapšeno je u sredu ujutru i određeno im je zadržavanje od 48 sati po odobrenju tužioca, a saslušanje je počelo juče po podne.
 
Tužilaštvo je nakon saslušanja zatražilo određivanje pritvora optuženima do 30 dana.
 
Osim Matićeve, Tužilaštvo je danas saslušalo i ostale osumnjičene - Božidara Laganina, Vesnu Perić i Bojana Jankovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. 
 
Prema rečima specijalnog tužioca za organizovani kriminal, njima se krivičnom prijavom Uprave kriminalističke policije na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), jer su od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara. 
 
 
 
B92, Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: