"Neću nikoga da molim, verujem u nemačku reč"

Nacionalne vesti - Nedelja 06.09.2015 - 11:33

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da veruje u nemačku reč i da očekuje da do kraja godine budu otvorena poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Premijer putuje u Berlin na forum.Foto: birnsrbija.rs Premijer putuje u Berlin na forum.Foto: birnsrbija.rs

Vučić je, uoči posete Berlinu, gde će govoriti pred Odborom Bundestaga za EU, naglasio da nikoga ništa neće da moli, ali da je Nemačka Srbiji postavila teške uslove, koji su ispunjeni i da je sada na toj zemlji da datu reč i održi.

"Verujem u nemačku reč. Nemci su postavili tvrde uslove Srbiji i Srbija je ispunila sve te teške uslove i zato očekujem da Nemačka svoju reč poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, ja sam želeo da se bliže vežemo za Nemačku, ja verujem u nemačku reč i, ako to ne bude, lično ću biti odgovoran za to", istakao je Vučić.

On je najavio da će u Berlinu predstaviti rezultate ekonomskih reformi.

"Nikoga ništa neću da molim. Reći ću da je Srbija zaslužila, posle pregovora u Briselu, da dobije otvaranje poglavlja i to i očekujem do kraja godine. Sve ostalo ne bi bilo dobro za Srbiju, ali bi govorilo mnogo više o nekim drugim, nego o našoj zemlji", rekao je Vučić.

Premijer Vučić će u ponedeljak učestvovati na Evropskom forumu u Berlinu, koji organizuje Konrad Adenauer fondacija, gde će govoriti na temu "Srbija u Evropi".

Vučić će se u Berlinu obratiti i članovima Odbora Bundestaga za EU.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: