"Nije realno menjati Ustav u ovoj godini"

Nacionalne vesti - Ponedeljak 10.07.2017 - 08:37

Beograd -- Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila da u stručnoj javnosti postoji konsenzus da nije realno da se Ustav izmeni u ovoj godini.

Za izmenu Ustava neophodna što šira debata i saglasnost FOTO: vsssud.rs Za izmenu Ustava neophodna što šira debata i saglasnost FOTO: vsssud.rs

Ona je u intervjuu za "Politiku" rekla da je za izmenu Ustava neophodna što šira debata i saglasnost, suštinski društveni dijalog i kvalitetan proces u kome se dolazi do rešenja.

"Uostalom, ako ima političke volje, mnoge se stvari mogu i zakonima unaprediti", dodala je Dragana Boljević.

Upitana šta prema njenom mišljenju treba menjati u Ustavu, ona je rekla da u stručnoj javnosti skoro postoji konsenzus oko stvari koje tu treba menjati u vezi sa pravosuđem.

"Jedina bitna razlika je u pogledu članstva ministra pravde u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca", rekla je Boljević.

 

B92, Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: